Δελτίο τύπου από την Ε.Υ.Π.Σ. Ρόδου & Δωδεκανήσων

 

3/8/2014

Στο πλαίσιο της διήμερη επίσκεψης που πραγματοποίησε στις  31/07 και 01/08 ο  Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας σε Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου & Δωδεκανήσου, πραγματοποίησε χθες 01-08-2014 συνάντηση μαζί του.

Στη συνάντηση μας αυτή όπου και πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και κλιμάκια της περιφέρειας μας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να είναι αρωγός σε όσα θέματα έγκεινται της αρμοδιότητας του και για τα υπόλοιπα να κάνει ότι είναι δυνατόν για να προβληθούνε περισσότερο και να δοθούν λύσεις.

Η Ένωση μας παρέδωσε στον Υπουργό  υπόμνημα με όλα τα προβλήματα αναλυτικά, δηλώνοντας ταυτόχρονα την άποψη και τις προτάσεις της που μπορούν να οδηγήσουν σε λύσεις τους.  Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε:

  • Στο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και κλιμάκια μας, αναφερόμενοι στις ιδιαιτερότητες της κάθε μίας από αυτές αναλυτικά, ενώ ζητήσαμε τη συνδρομή του ώστε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της νήσου Κω  και το κλιμάκιο της Καρπάθου, με την έξοδο από τη Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών των 500 ατόμων που προσλήφθηκαν πριν μερικές μέρες.
  • Στο σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου με την παύση των εργασιών στο υπό κατασκευή κτίριο και στα διάφορα λειτουργικά προβλήματα του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω
  • Στη σοβαρή έλλειψη ατομικών εφοδίων στους πυροσβέστες, αφού η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε κάτι τέτοιο ήταν το 2008 και έκτοτε τίποτα. Για το λόγο αυτό ζητάμε τη συνδρομή του ώστε να χορηγηθεί άμεσα ο βασικός ατομικός εξοπλισμός στους πυροσβέστες (κάποιοι έχουν μόνο μια στολή εργασίας) αφού αυτή τη στιγμή τα υπό φυσιολογική φθορά ατομικά είδη που έχουν στη κατοχή τους, δεν τους παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητά.
  • Στην παλαιότητα των πυροσβεστικών οχημάτων και την έλλειψη κονδυλίων για αντικατάσταση ελαστικών και τη πραγματοποίηση επισκευών.
  • Στο σοβαρό θέμα της έλλειψης ενός αξιοκρατικού και δίκαιου κανονισμού του κανονισμού, όπου δεν θα υπάρχουν περιθώρια μικροπολιτικών παιχνιδιών και ρουσφετιών, που να γνωρίζει ο κάθε πυροσβέστης από τη πρώτη στιγμή που θα βγει από τη Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών, που θα τοποθετηθεί, για πόσο και πότε τελικά θα πάει να υπηρετήσει στον τόπο συμφερόντων του. Ένας αδιάβλητος κανονισμός μεταθέσεων που θα αποβάλλει δια παντός αδικίες και φαινόμενα πυροσβέστες τελευταίων  σειρών να πηγαίνουν στα σπίτια μας ή στο τόπο επιλογής μας απευθείας με την έξοδό μας από τη Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών και κάποιοι άλλοι πυροσβέστες αντίστοιχης σειράς να υπηρετούν ήδη 5-6 χρόνια σε νησιά ή οπουδήποτε αλλού περιμένοντας δίχως να γνωρίζουν πότε θα πάνε και αυτοί μας τόπους συμφερόντων μας.

Τέλος η Ένωση μας του εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στις  αντιδημοκρατικές ενέργειες μας Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών που δεν συμμορφώνεται και δεν εφαρμόζει το διατακτικό των αποφάσεων του Συμβουλίου μας Επικρατείας και μας υποχρεώνει να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

Εμείς ως πυροσβέστες δεσμευτήκαμε να συνεχίσουμε το έργο μας και να κρατήσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα ψηλά στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως ένα Σώμα το οποίο διαφυλάσσει το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό που είναι η προστασία μας ζωής και μας περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και ο Υπουργός δεσμεύτηκε  τη φλόγα, την αυταπάρνηση και το φιλότιμο αυτό των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, να προσπαθήσει να τα διατηρήσει, σκύβοντας στα προβλήματά μας και δίνοντας άμεσα λύσεις σε θέματα που πρωτίστως έχουν να κάνουν με τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών μας και την ασφάλεια των πυροσβεστών.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Κάσσας Παναγιώτης
Χατζηκυριάκος ΙωάννηςΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Διεύθυνση: Εθ. Δωδεκανήσων 44 Τηλ./Φαξ: 22411 16522
E-mail: eypsnrd@gmail.com

Τηλ. Προέδρου 6945416242

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.