Ετήσια Γενική Συνέλευση Π.Ε.Ε.Π.Σ στην Θεσσαλονίκη

 

15/3/2010

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος το Σάββατο 13 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή των μελών ξεπέρασε κάθε προσδοκία αν λάβουμε υπ όψιν ότι οι αντιπρόσωποι των Ενώσεων και των Σωματείων, αλλά και τα μεμονωμένα μέλη που συμμετείχαν στη συνέλευση είχαν μπροστά τους το πρόβλημα των αποστάσεων, αλλά και της εργασίας τους αν και Σάββατο!

Εθελοντές Πυροσβέστες από Καβάλα, Χαλκιδική, Μυτιλήνη, Θεσπρωτία, Λάρισα, βόλο, τη Θεσσαλονίκη, και τους όμορους Νομούς, έδωσαν το Παρόν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, μα πάνω απ’ όλα, έδωσαν μήνυμα ενότητας.

Πριν τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης ο Εθελοντής Αρχιπυροσβέστης Μάκης Τσιουγκρής αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, έκανε μια “αναδρομή” στο χθες, την πρώτη φορά που έγινε αναφορά για εθελοντές στο πυροσβεστικό σώμα, πριν πενήντα περίπου χρόνια!
Την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης εκπροσωπώντας την ηγεσία του Σώματος χαιρέτησε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχος Μαυρομάτης Πασχάλης, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε τόσο στο θεσμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εθελοντές Πυροσβέστες, όσο και στο ότι πάρα πολλές οργανώσεις χρησιμοποιούν τον όρο “Εθελοντής Πυροσβέστης” χωρίς να έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα αφού βάσει ΝΟΜΟΥ οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να φέρουν αυτή την ιδιότητα – Ταυτότητα, είναι οι Εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κύριος Μαυρομάτης μάλιστα τιμήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση για την προσφορά του στους Εθελοντές του Σώματος!
Μετά το διάλειμμα ξεκίνησαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης με τον Διοικητικό και οικονομικό Απολογισμό, ενώ πριν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις αλλά και παρατηρήσεις για την βελτίωση της Λειτουργίας του Θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη.

Ηταν πραγματικά μια ξεχωριστή μέρα για όλους όσους συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση, ΟΛΟΙ συμφώνησαν για τις επόμενες ΑΜΕΣΕΣ κινήσεις, εκείνες της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των Πολιτών για το Θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη, αυτόν που επίσημα μπήκε με Νόμο του Κράτους στις ζωές μας το 1991!

Εύχομαι σε όλους τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Εθελοντές Πυροσβέστες, αυτή η ΕΝΟΤΗΤΑ μας να αντρειωθεί ακόμα περισσότερο, γιατί έχουμε μπροστά μας πολλές δυσκολίες, πολλά προβλήματα από παλιά, που μόνο Ενωμένοι θα οδηγηθούμε στη λύση τους!

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Βασίλης Τσούγκαρης
Εθελοντής Πυροσβέστης Π.Σ
tsougarisgnomi@gmail.com

Πατήστε τις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για Μεγέθυνση

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.