«Όπλο» κατά των πυρκαγιών ο … ΗΦΑΙΣΤΟΣ

 

30/8/2014

Χρήσιμο εργαλείο για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών αποδείχθηκε το Πρόγραμμα ΗΦΑΙΣΤΟΣ του μη κερδοσκοπικού οργανισμού REACTION Youth for the Prevention, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION και Διοικητή της REACTION SOS, Μάριο Σταύρου, μέχρι τον Ιούλιο παρατηρήθηκε μείωση πυρκαγιών κατά 48%, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, οι εθελοντές εντόπισαν μικρές εστίες φωτιάς, τις οποίες είτε κατέσβησαν έγκαιρα είτε ειδοποίησαν άμεσα την πυροσβεστική προς αποφάγει δυσάρεστων εξελίξεων.

Το πρόγραμμα ΗΦΑΙΣΤΟΣ για την πρόληψη των αγροτικών πυρκαγιών, τέθηκε σε πιλοτική εφαρμογή αρχές Ιουλίου ενώ από την 1η Αυγούστου οι περιπολίες έγιναν καθημερινές.
Πρόσφατα αποφασίστηκε όπως οι περιπολίες επεκταθούν και κατά τις βραδινές ώρες σε όλη την Κύπρο. Οι περιπολίες γίνονται από πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες).   

Πριν από την έναρξη του προγράμματος, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκπαιδευτήκαν 65 εθελοντές σε όλες τις επαρχίες  με στόχο την πρόληψη και την κατάσβεση αγροτικών πυρκαγιών. Τα τμήματα της REACTION SOS (Special Operations Squad) έχουν διαχωριστεί σε πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION και Διοικητή της REACTION SOS, Μάριο Σταύρου η ανταπόκριση του κοινού στον θεσμό του Παρατηρητή της Υπαίθρου είναι εντυπωσιακή με τον κόσμο να επικροτεί την συγκεκριμένη προσπάθεια. Ιδιαίτερα σε απομακρυσμένα χωριά, όταν φτάνουν οι μοτοσικλετιστές – παρατηρητές της Υπαίθρου η φιλοξενία είναι εντυπωσιακή. 

Πηγή : www.sigmalive.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.