Άμεση απόσυρση του Π.Δ. 93/2014 το οποίο τροποποιεί τον κανονισμό μεταθέσεων (Π.Δ. 170/1996)

 

1/9/2014

Κύριε Υπουργέ

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μετά από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος 93/2014 το οποίο τροποποιεί τον κανονισμό μεταθέσεων, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της σε αυτό το αντιδραστικό νομοθέτημα το οποίο γυρνάει δεκαετίες πίσω τις εργασιακές σχέσεις των πυροσβεστικών υπαλλήλων.

Θεωρούμε ότι έτσι  όχι μόνο δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ελλείψεις προσωπικού αλλά αντιθέτως θα ενταθούν αφού έχει ως απώτερο στόχο την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών με διαρκείς, εξοντωτικές και αιφνίδιες μετακινήσεις μέσω των οποίων θα επιχειρηθεί να καλυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό καθώς και οι κατά το δοκούν υπηρεσιακές ανάγκες, που θα αποφασίζουν οι εκάστοτε Διοικήσεις, αντί των απαραίτητων προσλήψεων.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου Π.Δ. στο σύνολό του αλλά και μέσω της  δυνατότητας που δίνεται στον Αρχηγό Π.Σ να μετακινεί συνάδελφους έπειτα από πρόταση των εκάστοτε Διοικητών των Π.Υ. και έγκριση των Περιφερειαρχών θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε διάφορες περιοχές της χώρας και ιδίως στα νησιά αφού οι αποστάσεις απο τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια προς τις Υπηρεσίες που υπάγονται και αντίστροφα, καθώς και σε Πυροσβεστικά Κλιμάκια που υπάγονται διοικητικά στην ίδια Υπηρεσία,  είναι πολύ μεγάλες με  μερικές απ’ αυτές να βρίσκονται σε διαφορετικό νησί. Το γεγονός αυτό έκτος των άλλων σημαίνει και αποδυνάμωση των υπηρεσιών αυτών που μεταφράζεται σε αποδυνάμωση της πυρασφάλειας των περιοχών αυτών. Επίσης, κάθε υπάλληλος θα αναγκάζεται να ξεσπιτωθεί και να έρθει αντιμέτωπος με τεράστια οικονομικά προβλήματα ανατρέποντας κάθε φορά την προσωπική του ζωή και τον οικογενειακό του προγραμματισμό πλήττοντας και την οικογενειακή του συνοχή.

Ακόμη, εκτίμηση μας είναι ότι θα αξιοποιηθεί και ως μέσο εκφοβισμού και τρομοκράτησης όλων όσων υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και αντιστέκονται στους μηχανισμούς εφαρμογής της αντεργατικής -αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται και στον χώρο μας η οποία αναμένεται να ενταθεί σε μεγαλύτερο βαθμό, με πλήρη επιβολή της αναξιοκρατίας, της ρουσφετολογικής εξάρτησης, της ευνοϊκής μεταχείρισης των ημετέρων, της χειραγώγησης και ποδηγέτησης των συνειδήσεων.

Κύριε Υπουργέ

Η συγκεκριμένη τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της κυβέρνησης η οποία αρνείται να δώσει ουσιαστική λύση και ν’ αναβαθμίσει ουσιαστικά το δίκτυο πυρασφάλειας της χώρας, εφαρμόζοντας εργασιακές σχέσεις « λάστιχο » για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή μας αλλά και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του δασικού πλούτου της χώρας.

Διαμαρτυρόμενοι, σας καλούμε άμεσα να αποσύρετε το αντιδραστικό νομοθέτημα και σας δηλώνουμε τις προθέσεις μας να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να μην βρει διέξοδο η εφαρμογή του μέχρι την πλήρη απόσυρση του και την θεσμοθέτηση αξιοκρατικού κανονισμού μεταθέσεων. Ενός κανονισμού με βασικό γνώμονα το σεβασμό και την εξυπηρέτηση των προσωπικών και οικογενειακών αναγκών, σε συνδυασμό με την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών, με παράλληλη θέσπιση δικλείδων εφαρμογής του, εξαλείφοντας όλες οι αδικίες που δημιουργήθηκαν στο σημερινό καθεστώς, από τις εκάστοτε καταστρατηγήσεις, για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ/νση 1ο χλμ Μυτιλήνης-Θερμής Πυροσβεστική  Υπηρεσία  Μυτιλήνης ΤΚ81100 Μυτιλήνη,

Τηλ.2251400355 –  Φαξ. 2251400355

email info@eypspba.gr  http://www.eypspba.gr

Τηλ. Προέδρου 6974116960  Τηλ. Γραμματέα 6974055854

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.