Ο δήμος παρέδωσε υδατοδεξαμενές χιλιάδων λίτρων στην Πυροσβεστική

 

25/9/2014

Τέσσερις υδατοδεξαμενές σύγχρονης τεχνολογίας, με χωρητικότητα 22.700 λίτρα οι τρεις και 36.320 λίτρα η τέταρτη,παρέδωσε ο Δήμος Ηρακλείου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία,προκειμένου να τοποθετηθούν σε θέσεις μέσα στα διοικητικά όρια του δήµου, θέσεις στις οποίες είναι αυξημένος ο κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς.
Η παράδοση των υδατοδεξαμενών έγινε στον περιφερειακό διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Δημήτρη Ραπανάκη και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ηρακλείου Εμμανουήλ Δαμουλάκη, από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Πέτρο Ινιωτάκη.

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΔΑΤΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ
Οι  υδατοδεξαμενές νέας τεχνολογίας είναι ελαστικές τύπου FIREFLEX TANKανοιχτού τύπου για εναέρια και επίγεια λήψη νερού.
Είναι αναδιπλούμενες και κατασκευασμένες από βαρέως τύπου βιομηχανικό και αντιμουχλικό ύφασμα.

Έχουν χωρητικότητα 22.700 Lt οι τρεις (3) και  χωρητικότητας 36.320 Lt η μία (1).
Η προμήθεια των υδατοδεξαμενών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας«Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013» με 100% χρηματοδότηση (κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και 20% από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου).
Ο Δήμος Ηρακλείου ως συντονιστής εταίρος μέσω του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, υλοποιεί συνολικά το έργο με τίτλο «Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Κινδύνων στις Χωρικές Ενότητες Δήμου Ηρακλείου, Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Δήμου Αραδίππου και Επαρχίας Πάφου» με ακρωνύμιο «ΦΥΚΗΣΑΠ».

Πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ & Cretalive -spyth.blogspot.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.