Προβλήματα στις ασύρματες επικοινωνίες του Πυροσβεστικού Σώματος

 

25/9/2014

Κύριε Υπουργέ

Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, το Πυροσβεστικό Σώμα, αντιμετώπισε  στις υπηρεσίες της Αττικής, την παύση  του  σύγχρονου συστήματος ασύρματων επικοινωνιών του.

Πλέον για την ασύρματη  επικοινωνία των πυροσβεστικών επιχειρήσεων χρησιμοποιείται το παλαιό αναλογικό σύστημα επικοινωνιών.

Δυστυχώς όπως ήταν και αναμενόμενο, το συγκεκριμένο σύστημα παρουσιάζει πολλά προβλήματα, δημιουργώντας υστερήσεις  ή και κενά επικοινωνίας, δυσχεραίνοντας τις πυροσβεστικές επιχειρήσεις, αλλά και δημιουργώντας κινδύνους για την ασφάλεια του εμπλεκομένου σε αυτές πυροσβεστικού προσωπικού.


Τα νέα συστήματα τηλεπικοινωνίας

Κύριε Υπουργέ

Οι επικοινωνίες είναι σημαντικός παράγοντας της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πρέπει άμεσα «από χθες» να  δοθεί λύση στο πρόβλημα  των επικοινωνιών με την εγκατάσταση σύγχρονου και ασφαλούς συστήματος.

Γιατί δεν φθάνει μόνο η  επαγγελματική ευσυνηδησία των Πυροσβεστών. Χρειάζονται και τα μέσα και τα εργαλεία για να είμαστε αποτελεσματικοί στους κινδύνους και τις απειλές που στοχεύουν την πολιτική προστασία στη χώρα μας.

Πηγή : eapsgr.blogspot.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.