Επίδειξη της Ford με εκχιονιστικά & πυροσβεστικά οχήματα

Βαθμολογία

12/4/2010

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της εταιρίας Ford Βροχίδης Χατζής Α.Ε στο Κέντρο Διημέρευσης (Σαλέ) του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν, την Παρασκευή 9 Απριλίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι. Στο πρόγραμμα υπήρχε μία συνοπτική παρουσίαση του επιχειρηματικού πλάνου της εταιρίας Ford Βροχίδης Χατζής Α.Ε. και επίδειξη σε πραγματικό χρόνο των ειδικών οχημάτων της. Τα οχήματα που παρουσιάστηκαν ήταν αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (πλημμύρες, εκχιονισμοί, αστικές και δασικές πυρκαγιές). Πιο εκτεταμένα παρουσιάστηκαν το νέο Ford Ranger Rap 4X4 με ειδικό μηχανισμό τύπου μαχαίρι από την Blizzard Power Plow, για εκχιονισμό και αλατιέρα στο πίσω μέρος της καρότσας. Έγινε επίδειξη εκχιονισμού και ρίψης άλατος στο οδόστρωμα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Κατόπιν παρουσιάστηκε το νέο πυροσβεστικό όχημα 4Χ4 Ford Ranger με πλούσιο εξοπλισμό πυρόσβεσης που περιλάμβανε, δεξαμενή αλουμινίου 600 λίτρων, πυροσβεστικό σύστημα νέας τεχνολογίας μικρό-σταγονιδίων της Firexpress Δανίας, και συμβατική αντλία πυρόσβεσης τύπου Tsurumi Ιαπωνίας για άντληση υδάτων και πυρόσβεση.

Ακολούθησε επίδειξη πυρόσβεσης από την Firexpress ΕΠΕ όπου έγινε κατάσβεση με το πυροσβεστικό σύστημα μονής μεμβράνης της Firexpress σε υγρά καύσιμα σε δεξαμενή με χωρητικότητα 150 λίτρων μίγματος ελαίων , πετρελαίου και βενζίνας. Η επόμενη κατάσβεση έγινε σε 22 ελαστικά αυτοκίνητου εμποτισμένα με καύσιμα και ακολούθησαν δύο οχήματα ΙΧ τα οποία είχαν τυλιχτεί στις φλόγες και κατασβήστηκαν άμεσα από τον πυροσβέστη της Firexpress. Στο τέλος έγινε επίδειξη σε ξύλινες παλέτες όπου την κατάσβεση έκανε ένας εθελοντής που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το πυροσβεστικό σύστημα της Firexpress.

Πατήστε τις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

Πατήστε για Μεγέθυνση
Η αποστολή
Πατήστε για Μεγέθυνση
Το νέο όχημα της Firexpress
Πατήστε για Μεγέθυνση
Νομάρχης Πέλλας με κ.Staal
Πατήστε για Μεγέθυνση
Απο την άιθουσα δεξίωσης
Πατήστε για Μεγέθυνση
Το εκχιονιστικό Ford
Πατήστε για Μεγέθυνση
Εν δράσει
Πατήστε για Μεγέθυνση
Προετοιμασία πριν την φωτιά
Πατήστε για Μεγέθυνση
Προσκεκλημένοι
Πατήστε για Μεγέθυνση
Δεξαμενή Καυσίμων
Πατήστε για Μεγέθυνση
Ανάφλεξη

Η συνολική κατανάλωση για όλες αυτές τις φωτιές που κατασβήσθηκαν ήταν ΜΟΝΟ 150 λίτρα νερού και λιγότερο από τέσσερα λίτρα αφρού! Η δεξαμενή νερού του πυροσβεστικού οχήματος έδειχνε στον μετρητή ότι έμειναν μετά την συνολική κατάσβεση 450 λίτρα νερού! Η κατανάλωση νερού ανέβηκε δραματικά όταν χρησιμοποιήθηκε η δευτερεύουσα πυροσβεστική αντλία τύπου TSURUMI Ιαπωνίας με σωλήνα της μιάμισης ίντσας και αυλό αντίστοιχο τύπου AWG με άμεση κατάσβεση της φωτιάς πάνω στις ξύλινες παλέτες και με βολή τουλάχιστον είκοσι μέτρα με μοναδικό μειονέκτημα την μεγάλη κατανάλωση νερού. H εταιρία Firexpress ΕΠΕ μας εξήγησε ότι τα διπλά πυροσβεστικά συστήματα που υπάρχουν πάνω στο νέο όχημα Ford Ranger εξασφαλίζουν την άμεση κατάσβεση σε όλα τα είδη πυρκαγιών, την μικρή κατανάλωση νερού χρησιμοποιώντας το σύστημα Firexpress και την απόλυτη συμβατότητα της δευτερεύουσας αντλίας με όλα τα οχήματα της πυροσβεστικής στις δασικές πυρκαγιές αλλά και σε περιπτώσεις πλημμυρών.

Μετά την επίδειξη ακολούθησε δεξίωση στο σαλέ του Χιονοδρομικού κέντρου Βορράς όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά με τους διοργανωτές να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να δουν ένα βίντεο παρουσίασης από την διοργανώτρια εταιρία.

Πατήστε τις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

Πατήστε για Μεγέθυνση
Κατάσβεση καυσίμων
Πατήστε για Μεγέθυνση
Κατάσβεση ελαστικών
Πατήστε για Μεγέθυνση
Κατάσβεση Οχημάτων
Πατήστε για Μεγέθυνση
Προετοιμασία ρίψη καυσίμων
Πατήστε για Μεγέθυνση
Πυρκαγιά παλετών
Πατήστε για Μεγέθυνση
Πυρόσβεση με 45αρα σωλήνα
Πατήστε για Μεγέθυνση
Κατάσβεση παλετών
Πατήστε για Μεγέθυνση
Το όχημα 4Χ4

Περισσότερες πληροφορίες

Ford Βροχίδης-Χατζής Α.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γολιδόπουλο Αριστείδη στο τμήμα Πωλήσεων της Ford Βροχίδης Χατζής A.E. στο τηλέφωνο 2310-473245 & 6976.888661 ή με email στο golidopoulos@fordvehicles.gr.

Firexpress Ε.Π.Ε

» Ανταπόκριση για το Fire Rescue News, Κοραλία Γκελέκα
Email: koralie[at]fire.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.