Άνω-κάτω η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

 

11/10/2014

Σωρηδόν φτάνουν στον Αρχηγό Αστυνομίας ανώνυμες καταγγελίες για παρανομίες και παρατυπίες στους κόλπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ειδικότερα στην ΕΜΑΚ. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στην εφημερίδα μας ο αναπληρωτής διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, υποστηρίζοντας ότι οι ανωνυμογράφοι σκοπό έχουν να βλάψουν τον ίδιο, παραπέμποντας μάλιστα σε όσα ακολούθησαν την έκρηξη στο Μαρί, χωρίς ωστόσο να γίνει περισσότερο διαφωτιστικός. Επιβεβαίωσε επίσης και την ύπαρξη επιστολής που αναφέρεται σε κατεδάφιση υποστατικού της ΕΜΑΚ και πώλησης από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής των υλικών, βασικά σιδηροδοκών, χωρίς τις νενομισμένες διαδικασίες.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι όλα έγιναν νόμιμα κι ότι οι προσφορές είχαν προκηρυχθεί από τα Δημόσια Έργα και υπήρξε συμφωνία τα υλικά να τα προσποριστεί ο εργολάβος που ανέλαβε την κατεδάφιση, παρά τον περί αντιθέτου ισχυρισμό που υπήρχε στην καταγγελία. Σχετικό ρεπορτάζ φιλοξένησε η εφημερίδα μας σε πρόσφατη έκδοσή της με συγκεκριμένα στοιχεία και καταγγελίες, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει καμιά αντίδραση από το Αρχηγείο Αστυνομίας, παρόλο που ανάλογο δημοσίευμα υπήρξε αργότερα και στην εφημερίδα «Πολίτης».

Ενοχλημένη η ηγεσία
Πάντως τα δημοσιεύματα αυτά ενόχλησαν και θορύβησαν την ηγεσία της Πυροσβεστικής, παρά το ότι από πλευράς της υπάρχει ο ισχυρισμός ότι δεν έγινε τίποτε το επιλήψιμο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι επίμονα αναζητούν να βρουν εκείνους που αφήνουν να διαρρεύσουν προς τα έξω τέτοιες πληροφορίες. Άλλοτε διακριτικά και άλλοτε με επίμονο τρόπο επιχειρούν να αποσπάσουν στοιχεία για τους επιστολογράφους από μέλη της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ανώτερος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ενώ βρισκόταν με άδεια, επισκέφθηκε δύο φορές την ΕΜΑΚ. Την πρώτη φορά είδε στο γραφείο του Υπευθύνου της ΕΜΑΚ συγκεκριμένο εποχικό πυροσβέστη, ο οποίος είχε ανάμειξη στην αγοραπωλησία. Παρουσία δύο άλλων αξιωματικών της Υπηρεσίας, τον υπέβαλαν σε ανάκριση για να μάθουν σε ποιους αξιωματικούς της Υπηρεσίας μιλά, σε ποιους τηλεφωνά και αν είπε σε κάποιον για τα σίδερα και διάφορα άλλα. Μάλιστα, όταν ο εν λόγω εργάτης πυρόσβεσης ζήτησε να πάει στην τουαλέτα, τον συνόδευσε αξιωματικός που παρευρίσκετο στην ανάκριση για να αποτρέψει χρησιμοποίηση του κινητού του τηλεφώνου.

Τη δεύτερη φορά που ο εν λόγω ανώτερος αξιωματικός πήγε στην ΕΜΑΚ, βρισκόταν και πάλι με άδεια. Κάλεσε άλλον εποχικό, ο οποίος ήταν υπηρεσία στα Λεύκαρα, να παρουσιαστεί στην ΕΜΑΚ. Ακολούθησε η ίδια ανάκριση όπως και την προηγούμενη φορά.

Κι άλλη έρευνα
Πέραν των πιο πάνω, υπάρχει η πληροφορία ότι για εκφοβισμό των εποχικών πυροσβεστών διετάχθη διοικητική έρευνα και για άλλον έναν εποχικό πυροσβέστη. Παρόλο που ο λόγος για τον οποίο διετάχθη η έρευνα δεν είχε καμία σχέση με τη δημοπρασία και αγοραπωλησία παλαιών μετάλλων, εντούτοις ο εν λόγω εποχικός κλήθηκε τέσσερις φορές και υποβλήθηκε σε σχετική ανάκριση κατά πόσον είναι αυτός που άφησε να διαρρεύσουν οι πληροφορίες για τη δημοπρασία και αγοραπωλησία παλαιών μετάλλων.

Τα γεγονότα αυτά είναι ευρέως γνωστά μεταξύ του προσωπικού της Πυροσβεστικής σε όλες τις επαρχίες, αφού όπως είναι καλά γνωστό, τέτοια περισταστικά διαδίδονται εύκολα και γρήγορα μεταξύ συναδέλφων. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η δημιουργία άσχημου κλίματος μεταξύ των μελών της Πυροσβεστικής, που έχει επιπτώσεις στο επίπεδο και ποιότητα της προσφερόμενης υπηρεσίας.

Πηγή : www.sigmalive.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.