Δωρεά του Πυροσβεστικού Οχήματος

 

12/4/2010

Πραγματοποιήθηκε στην Κασσάνδρα την Πέμπτη 8 Απριλίου η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής ενός πυροσβεστικού οχήματος 2500 lt 4χ4, το οποίο αρχικά Δώρισε η Ελληνική Κοινότητα του νέου Ινζενμπουρκ Γερμανίας στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκιδικής, και εκείνοι με τη σειρά τους το δώρισαν – παραχώρησαν στο Δήμο Κασσάνδρας προκειμένου να ενταχθει στην πολιτική Προστασία και να συμβάλλει στην πυροπροστασία της Χερσονήσου!
Το όχημα Παραδόθηκε μετά από μια σεμνή τελετή, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Νέου Ινζενμπουρκ Νίκο Μίχο, ο οποίος άλλωστε το έφερε οδικώς από την Γερμανία.

Στην Εκδήλωση παρευρέθη και ο Πρόεδρος και Ταμίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (και Ταμίας του ΣΑΕ) Κώστας Δημητρίου καθώς και η Δωρήτρια Παναγιώτα Σταμπουλή.

Επίσης παρόντες ηταν όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κασσάνδρας, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος.
Η Τελετή ξεκίνησε με αγιασμό, και ακολούθησαν Χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο, τον Νίκο Μιχο, τον Κώστα Δημητρίου ενώ Αμέσως μετά τον Αγιασμό διαβάστηκε και ο χαιρετισμο0ς του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια ο οποίος ηταν από την αρχή των επαφών στο πλευρό των Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκιδικής, όπως και ο Κασσανδρινος Βουλευτής Γιάννης Δριβελέγκας, προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα που τυχόν θα προέκυπταν.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας αναφέρει!


« Με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται στα πλαίσια της τελετής παράδοσης-παραλαβής ενός Πυροσβεστικού οχήματος προς την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκιδικής.
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς την Ελληνική Κοινότητα του Νέου Ινζενμπουργκ για την τόσο σημαντική χειρονομία που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών αλλά και στην πυροπροστασία της Χερσονήσου.

Πατήστε τις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση

Είμαι βέβαιος πως με την προσθήκη αυτού του οχήματος στη δύναμη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σώματος και με την άριστη συνεργασία του με το Πυροσβεστικό Σώμα η προστασία του τόσο σημαντικού για όλους μας φυσικού πλούτου θα γίνει ακόμα καλύτερη.

Όλοι μαζί βάζουμε τον πήχη ψηλά και έχουμε υποχρέωση να τον φτάσουμε.
Σας εύχομαι από καρδιάς να έχετε μια όμορφη ημέρα και ένα καλό καλοκαίρι στην όμορφη Χαλκιδική.»

Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Αριστείδης Κανέλης δήλωσε.
«Η σημερινή μέρα είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις σημαντικότερες ημέρες στο Δήμο μας.

Ο Αγώνας που κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την πυροπροστασία της πανέμορφης περιοχής μας ενισχύεται σημαντικά με τη δωρεά αυτού του χρήσιμου «εργαλείου» από την Ελληνική Κοινότητα του Νέου Ινζενμπουρκ της Γερμανίας.
Η πρωτοβουλία αυτή των δωρητών μας προκαλεί συγκίνηση και μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια.

Τους ευχαριστούμε θερμά και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μας προκειμένου να μην κινδυνεύει η περιοχή μας».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους Εθελοντές Πυροσβέστες για την απόφαση να δωρίσουν το όχημα στο Δήμο και εξήρε το έργο τους χαρακτηρίζοντας το «παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Νίκος Μίχος αναφέρθηκε στην ηθική ικανοποίηση που απολαμβάνει ένας εθελοντής πυροσβέστης, παρ’ όλες τις δυσκολίες, κυρίως γιατί έχει συνειδητοποιήσει ότι η πρόληψη είναι αυτή που προλαμβάνει το κακό.

Αν και τον έχει στερηθεί η οικογένειά του, ώρες ατελείωτες, ο κ. Μίχος με χαρά διαπιστώνει ότι ο 17χρονος γιος του Απόστολος, ο οποίος τον συνόδευσε από τη Δευτέρα στο μακρινό ταξίδι από τη Γερμανία στη Χαλκιδική, εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον να ενταχθεί και ο ίδιος στο Σώμα των Εθελοντών Πυροσβεστών.

«Πιστέψτε μας ότι ο κάθε πόνος για την πατρίδα είναι διπλός για εμάς, όπως και οι χαρές που θέλουμε να δούμε όλοι μαζί», τόνισε ο κ. Μίχος, με τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να συνδράμει τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.