Μέσα προστασίας απο τον Έμπολα

 

24/10/2014

Λόγο της παγκόσμιας έξαρσης του ιού Έμπολα, η εταιρία Poseidon MS με γνώμονα την υγιεινή κι ασφάλεια των πελατών της και όχι μόνο, θέλει να προσφέρει σημαντικές και βασικές πληροφορίες σχετικά με τον ιό. Για το λόγο αυτό ετοίμασε το παρακάτω ενημερωτικό δελτίο για τον ιό και τρόπους προστασίας από αυτόν.

Τι είναι ο ιός Έμπολα;

Ο ιός Έμπολα είναι ένας σπάνια, συχνά θανατηφόρος ιός που προέρχεται από την τροπική Αφρική και συνδέεται με τα συμπτώματα του αιμορραγικού πυρετού. (εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία σώματος). Το ποσοστό θνησιμότητας είναι περίπου 90%. ωστόσο, ο κίνδυνος μόλυνσης για τους ανθρώπους, χωρίς οποιαδήποτε άμεση επαφή με ανθρώπους που έχουν μολυνθεί είναι πολύ χαμηλή.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Η ασθένεια αρχίζει ξαφνικά με απροσδιόριστα συμπτώματα όπως πυρετός, αίσθημα αδυναμίας, κεφαλαλγία και μυϊκούς πόνους, επιπεφυκίτιδα και πονόλαιμο. Πρόσθετες ενδείξεις μπορεί να είναι ναυτία, έμετος, διάρροια και δερματικό εξάνθημα, που οδηγεί στο συκώτι και νεφρική ανεπάρκεια. Ο χρόνος επώασης (η περίοδος μεταξύ του ιό και την εμφάνιση των συμπτωμάτων), είναι 2 έως 21 ημέρες

Πώς μεταδίδεται ο ιός;

Ο ιός μεταδίδεται από την άμεση επαφή με αίμα και σωματικά υγρά από ένα μολυσμένο άτομο ή ζώο.
Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω μολυσμένων αντικειμένων, όπως βελόνες. Απροστάτευτη επαφή με μολυσμένα πτώματα μπορεί επίσης να οδηγήσει στην εξάπλωση του ιού.

Τι προληπτικά μέτρα υπάρχουν;

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν εμβόλια ή ειδική θεραπεία για Έμπολα. Ο κίνδυνος μιας λοίμωξης του ιού Έμπολα, όταν πραγματοποιούνται ταξίδια είναι πολύ χαμηλή, αλλά μη ουσιώδη ταξίδια στις πληγείσες χώρες δεν συνιστάται. Η πιο αποτελεσματική προστασία ενάντια στη μετάδοση του είναι να αποφύγετε την επαφή με το αίμα και τα σωματικά υγρά ενός μολυσμένου ατόμου. Σε περίπτωση επαφής, τα μολυσμένα μέρη του σώματος πρέπει να πλένονται αμέσως με σαπούνι και νερό και επεξεργασία με απολυμαντικό. Σε περίπτωση στενής επαφής με μολυσμένα άτομα, φορώντας μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και η τήρηση της αυστηρής υγιεινής είναι απαραίτητη.

Προστασία κατά του ιού Έμπολα

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης του ιού από την εισπνοή. Ωστόσο, μπορεί να εξαπλωθεί από το στόμα, τη μύτη και τα μάτια, από υγρό ή πιτσιλιές ή σταγόνες που απελευθερώνονται από τον βήχα, το φτέρνισμα ή ως συνέπεια των ιατρικών μεθόδων θεραπείας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι εγκεκριμένοι τρόποι προστασίας πρέπει να γίνονται σύμφωνα με:

  • Μάσκες μισού προσώπου σύμφωνα με EN 149: 2001, EN 140, κατηγορίας FFP3
  • Μάσκες πλήρους προσώπου σύμφωνα με EN 136, κατηγορίας FFP3
  • Φίλτρα Σωματιδίων για μάσκες τύπου P3,  A1B1E1K1 Hg P3 R D & A2B2E2K2 Hg P3 R D
  • Χημικές στολές Κατηγορίας ΙΙΙ, Τύπου Κλάσης 1, 2, 3 (ανώτατος Τύπος Κλάσης 1)
  • Προστατευτικά γυαλιά σύμφωνα με EN 166

Με βάση όλα τα παραπάνω, η εταιρεία Poseidon MS, για τη καλύτερη κι ασφαλέστερη προστασία όλων, προτείνει ενδεικτικά τα παρακάτω «Πακέτα Προστασίας» κατά του ιού Έμπολα με τα προϊόντα της εταιρείας Dräger που είναι σύμφωνα με όλες τις προαναφερθείσες προδιαγραφές.

Poseidon Marine Supplies
6-8, Almiridos Str, 185 40 Piraeus, Greece
Tel: +30 210 42.25.930 (ext. 141)  Fax: +30 210 41.10.991
info@poseidonms.com , www.poseidonms.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.