Εορτασμός επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

28/10/2014

Στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της Εθνικής Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, αλλά και με ομιλίες και σημαιοστολισμούς των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα.

Στο μήνυμά του ο Αρχηγός Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, απευθυνόμενος σε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό, τόνισε μεταξύ άλλων: «…[…]… Η διατήρηση της εθνικής μας μνήμης αποτελεί χρέος και προτεραιότητά μας. Οφείλουμε να παραδειγματιζόμαστε από τη μεγαλοψυχία των προγόνων μας, να ενστερνιστούμε τα ιδεώδη τους και να μεταλαμπαδεύσουμε τον υπέρμετρο ηρωισμό τους στους νεότερους, ώστε να γνωρίζουν ποιοι ήταν οι πρόγονοί τους και πως πρέπει να πράττουν σε ανάλογες περιπτώσεις. Ως Έλληνες πάνω από όλα οφείλουμε να αγωνιζόμαστε πάντα για τη διατήρηση της εδαφικής μας ακεραιότητας υιοθετώντας, όταν αυτό απαιτηθεί, τα διδάγματα της ενδόξου ιστορίας του έπους του ’40, αλλά και ως πυροσβέστες είμαστε εντεταλμένοι να υπερασπιστούμε τις περιουσίες και τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, αλλά και να προστατεύουμε τον δασικό πλούτο της χώρας μας με την ίδια αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα».

Κεντρικός ομιλητής στην τελετή του Αρχηγείου Π.Σ., ήταν ο Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, Τμηματάρχης Διαχείρισης Υλικού και Αποθηκών/Διεύθυνσης Οικονομικών ΑΠΣ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Χαράλαμπος Αφάλης, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο Συντονιστής Υποστήριξης Επιτελείου ΑΠΣ Υποστράτηγος ΠΣ Στέφανος Σπανέας, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Φλόκας, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Διευθυντής Κ.Ε.Π.Π., οι Διοικητές Διοικήσεων Π.Υ. Αθηνών, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, οι Διευθυντές Διευθύνσεων ΑΠΣ, ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ, οι Διοικητές Π.Υ. και Σταθμών Αττικής, καθώς επίσης μεγάλος αριθμός αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων των Υπηρεσιών της Αττικής.

Πηγή : www.fireservice.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.