Επιστολή Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. Προς Τον Πρωθυπουργό Για Προσπάθεια Εξυγίανσης Εργασιακών Ανισοτήτων

 

28/10/2014

Προς Αξιότιμο:
Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά Αντώνιο

Κοινοποίηση :
1) Υπουργό Προ. Πο. κ.Κικίλια Βασίλειο
2) Υπουργό Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη Κυριάκο
3) Ελληνικό Κοινοβούλιο

Θέμα : Προσπάθεια Εξυγίανσης Εργασιακών Ανισοτήτων

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Διά στόματός σας στην συνάντηση Απολογισμού της Αντιπυρικής Περιόδου 2014, αναγνωρίσατε την προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία σημειώνοντας σημαντικά αποτελέσματα, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, στην επιτυχημένη διάσωση του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Στην προσπάθεια αυτή προς την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων, συμμετείχαν με τον καλύτερο εαυτό τους και οι Πενταετείς και Συμβασιούχοι Πυροσβέστες. Τα 5500 χιλιάδες αυτά άτομα, απασχολούνται αποκλειστικά στη μάχιμο υπηρεσία και όχι σε γραφεία, δίνοντας καθημερινά κατά την αντιπυρική περίοδο “μάχη” με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους του Πυροσβεστικού Σώματος ώστε να καταφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πράττοντας το καθήκον τους.

Δεδομένου ότι κατά την ομιλία σας δώσατε κάποιες δεσμεύσεις προκειμένου η αναγνώριση αυτή προς το Πυροσβεστικό Σώμα να επέλθει και εμπράκτως και να μην είναι μόνο προφορική, μέσω των πολιτικών προϊσταμένων μας η εικόνα που μας μεταφέρεται είναι η άκρως αντίθετη. Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτημα που τέθηκε για την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους Πυροσβέστες, τα συναρμόδια Υπουργεία Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δίχασαν με τις απαντήσεις τους που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες.

Όπως γνωρίζετε, το επάγγελμα του Πυροσβέστη αποτελεί ένα από τα ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα του ενιαίου μισθολογίου σημειώνοντας δυστυχώς ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό νεκρών και τραυματειών. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε πως η ένταξή μας στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αποτελεί προσπάθεια εξάλειψης των κοινωνικών ανισοτήτων και των εργασιακών αδικιών.

Παρακαλούμε πολύ για τις ενέργειές σας προκειμένου να αποδοθεί εν τέλει εργασιακή δικαιοσύνη και να μην αισθανόμαστε εμπαιγμένοι και προσβεβλημένοι από απαξιωτικές συμπεριφορές Υπουργών σας, που δεν αρμόζουν στην προσπάθεια που κάνουμε και στο έργο που προσφέρουμε καθημερινά, θέτοντας τον εαυτό μας σε διαρκή κίνδυνο.

Με εκτίμηση για την
Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος .
Τηλ. : 6974709262

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.