Άσκηση Μαύρος Χρυσός 2014

 

8/11/2014

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την άσκηση ευρείας κλίμακας με την κωδική ονομασία «Μαύρος Χρυσός 2014» που διεξήχθη στις 24 Οκτωβρίου, στην περιοχή Γουβιά Κέρκυρας.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πρόληψης Μεγάλων Βιομηχανικών Ατυχημάτων, με στόχο την αναβάθμιση και ενίσχυση του επιπέδου πυροπροστασίας των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων, σε συνεργασία με την εταιρία «Β.P. ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε.Π.» και τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΛ.ΑΣ., ΕΚΑΒ, ΔΕΗ, Διεύθυνση Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Π.Ε. Κέρκυρας κ.α.).

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την εκδήλωση πυρκαγιάς σε μία εκ των τεσσάρων κατακόρυφων κυλινδρικών δεξαμενών αεροπορικού καυσίμου (JET A1), χωρητικότητας 643 m3, κατά την μεταφορά καυσίμου από δεξαμενόπλοιο για την πλήρωση της δεξαμενής, και τον τραυματισμό υπαλλήλου της επιχείρησης.

Την άσκηση παρακολούθησαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας κα Νικολέτα Πανδή, οι κ.κ. Τσούκας Διονύσιος-Φώτιος θεματικός Aντιπεριφερειάρχης φυσικών πόρων ενέργειας και βιοτεχνίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Μιχαλάς Αλέκος θεματικός Aντιπεριφερειάρχης απασχόλησης κοινωνικής μέριμνας και εθελοντισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κέρκυρας κ. Μιχαλάκης Θεόδωρος, ο εκπρόσωπος του τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ μηχανολόγος μηχανικός κ. Αλαμάνος Κωνσταντίνος, η μονάδα υποστήριξης κρίσης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με επικεφαλή τον κ. Μιχαλαρέα Ηλία, καθώς και εκπρόσωποι των λοιπών εμπλεκομένων φορέων.

Πηγή : Πυροσβεστικό Σώμα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.