Ο Κικίλιας ανοίγει το διάλογο για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις στην Πυροσβεστική

 

10/11/2014

Με δημόσιο διάλογο για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις στην Πυροσβεστική “απαντά” το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στη -μάλλον προκάτ- φημολογία των τελευταίων ημερών περί επικείμενου “μετασχηματισμού” του προφίλ της ηγεσίας του Πυροσβεστκού Σώματος. Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια διάθεση ή προοπτική και ενδεχομένως, όπως τουλάχιστον υποστηρίζεται, να υπήρξε παρερμηνεια από το πάντα πρόθυμο για διασταλτικές κατά δοκούν ερμηνείες από το παρασκήνιο, της απόφασης του κ. Κικίλια να τεθεί σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση το ζήτημα των προαγωγων- τοποθετήσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σε ότι αφορά στο σύστηματων των κρίσεων μάλλον βαίνει προς απόσυρση η διάταξη της διατήρησης στην ενέργεια των αξιωματικών που νεότεροι τους προάγονται και τους “υποσκελίζουν”. Ως ένα παράδειγμα πρώτου μεγέθους αναφέρεται η μετά Φούρλα εποχή, όταν και η Πυροσβεστική διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη εξαιτίας του εμφύλιου αλληλοσπαραγμού που ξέσπασε όταν έγινε αρχηγός ο κ. Σμέτης αντι του αρχαιότερου του κ. Κόη, ο οποίος τελευταίος “εξοβέλισε” από το Σώμα οτιδήποτε συνδεόταν με τον αρχηγό σύμβολο, για ν’ αλλάξει πάλι κεντρο βάρους η πλάστιγγα και ο επόμενος αρχηγός κ. Κοντοκώστας, να ριξει βαρύ λεπίδι στους Κοϊκούς αξιωματικούς. Έτσι, επί της ουσίας ο στοχος είναι να εφαρμοστεί και στην Πυροσβεστική το σύστημα κρίσεων στην Αστυνομία, τουλάχιστον στο ζήτημα της παρασυρσης στην αποστρατεία όλων όσοι μενουν πίσω στην επετηριδα. Σ’ αυτο δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάτι στη μορφή της σκοπμότητας- παγίδας που να εφάπτεται με την επιδίωξη του παρασκηνίου.

Ταυτόχρονα, θα επιδιωχθεί να καθιερωθεί σύστημα μοριοδότησης αναλογως υπηρεσιακής θέσης, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις διαπιστωσεις υπάρχουν στο Σώμα πυροσβέστες που εργάζονται ακαταπόνητα για 12 μήνες τον χρόνο και άλλοι που ο χρονικός ορίζοντας απασχόλησης περιορίζεται σε ενάμιση με δύο μηνες.

Πηγή : www.bloko.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.