Επιστολή της Π.Ε.Ε.Π.Σ προς τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ

 

Προς: Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης Διάσωσης
κ. Κων/νο Παπαντώνη

Αθήνα, 14-06-2010

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
Η Ένωσης μας το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων και αναφορών από εθελοντές πυροσβέστες- μέλη μας, ότι μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδία σας αλλά και μέλη Δ.Σ. των τοπικών πρωτοβάθμιων ενώσεών σας, έχουν στραφεί ενάντια των εθελοντών πυροσβεστών και ασκούν σ’ αυτούς διαφόρων μορφών ψυχολογικές πιέσεις, ώστε να μην εκτελούν νυχτερινές υπηρεσίες και υπηρεσίες κατά τη διάρκεια Κυριακών και αργιών, τις ημέρες εκείνες δηλαδή κατά τις οποίες οι συμβασιούχοι πυροσβέστες δεν εργάζονται. Η παραπάνω ενέργεια έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την αδυναμία των τοπικών Υπηρεσιών στην επάνδρωση των περιπολικών οχημάτων που διακινούν και την περαιτέρω έμμεση άσκηση πίεσης προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, προκειμένου να εγκρίνουν τις απαιτούμενες σχετικές πιστώσεις για νυχτερινή και κυριακάτικη εργασία του συμβασιούχου πυροσβεστικού προσωπικού.

Επιπλέον προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, οι εκπρόσωποι σας χρησιμοποιούν την ίδια τακτική λέγοντας ότι ο εθελοντισμός αποτελεί εμπόδιο στις προσπάθειες που καταβάλετε για τη μόνιμη επαγγελματική σας αποκατάσταση.

Κύριε πρόεδρε,
Η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της πιστεύοντας στο δίκαιο των εργασιακών σας αιτημάτων, έχει αναγνωρίσει και εκτιμήσει τις προσπάθειες και τους αγώνες που καταβάλετε στην κατεύθυνση της επαγγελματικής σας αποκατάστασης και με την από κοινού εμφάνιση σας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή παλαιότερα.

Ωστόσο η παραπάνω τακτική των εκπρόσωπών σας μόνο αναίτια και αθέμιτη μπορεί να χαρακτηριστεί και ταυτόχρονα δεν συμβάλει στην εξυπηρέτηση των αναγκών πυροπροστασίας της χώρας κατά την αντιπυρική περίοδο και δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των εργασιακών σας θεμάτων.

Η Ένωσή μας καταδικάζει τα παραπάνω γεγονότα και τονίζει ότι το επάγγελμα του πυροσβέστη είναι λειτούργημα που υπηρετεί τον συνάνθρωπο και προστατεύει το περιβάλλον και δεν επιτρέπει σε κανένα να παίζει μαζί του, ούτε να βάζει πάνω από όλα την εξυπηρέτηση οποιονδήποτε καταστάσεων και συμφερόντων. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να στερεί την ανιδιοτελή απασχόληση των εθελοντών και την έκφραση της αγνής βούλησης τους για προσφορά στην πατρίδα και στην κοινωνία. Όπως επίσης δεν επιτρέπεται να δημιουργούνται ορισμένες μορφές αντιπαλότητας και συγκρουσιακές καταστάσεις, λόγω διαφορετικών κινήτρων ή συμφερόντων, μεταξύ των ανθρώπων εκείνων που προσφέρουν ή απασχολούνται στον ίδιο φορέα και έχουν, ή θα έπρεπε να έχουν, κοινό στόχο και σκοπό.

Σε κάθε περίπτωση σας καλούμε να λάβετε άμεσα θέση στα παραπάνω γεγονότα και να αποκαταστήσετε την ισορροπία στις μέχρι σήμερα φιλήσυχες και άριστα συνεργασιακές σχέσεις των δύο παραπάνω κατηγοριών προσωπικού του μάχιμου κλάδου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Σεραφείμ Τσιουγκρής
Δημήτριος Ζέρβας
Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Σωζοπόλεως 28,Αθήνα ΤΚ 10446
Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.