Πυροσβέστης έκανε μήνυση στην MSA

 

10/11/2014

Ένας πυροσβέστης έκανε μήνυση και διεκδικεί 600.000 δολάρια από τον προμηθευτή και τον κατασκευαστικό οίκο μιας αναπνευστικής συσκευής της οποία εξεράγη τμήμα της κατά την διάρκεια εκπαίδευσης προκαλώντας του σοβαρό τραύμα και απώλεια ακοής.
Η Register-Guard αναφέρει ότι ο David Pickett 35 χρονών ισχυρίζεται στην μήνυση που κατέθεσε, ότι αυτός και οι συνάδελφοι του δοκίμαζαν την νεοαποκτηθείσα MSA Firehawk M7 όταν έγινε το ατύχημα στις 9 Δεκεμβρίου 2012.

Ο David Pickett ισχυρίζεται ότι είχε φορέσει την μάσκα (προσωπίδα) και όταν άνοιξε το κλείστρο στο συμπιεσμένο κύλινδρο ο αέρας που μεταφέρθηκε από τον κύλινδρο μέσω του σωλήνα μέσης πίεσης στην προσωπίδα ήταν τόσο απότομος που ως αποτέλεσμα είχε να αποσπαστεί μέρος του εξοπλισμού κάνοντας μεγάλο θόρυβο.
Εξαιτίας αυτού του τραυματισμού ο πυροσβέστης έχασε την ακοή του σε μεγάλο βαθμό που τώρα πρέπει να φοράει ακουστικό υποβοήθησης της ακοής και υποφέρει από ζαλάδες.

Ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι η σωλήνα πίεσης (μεταφοράς αέρα) δεν ήταν εξαρχής κατασκευασμένη σωστά για να αντέξει την πίεση που εξασκήθηκε στο σύστημα βάσει σωστής χρήσης. Ο δικηγόρος του, Jeffrey Wing ανέφερε ότι ο πελάτης του εργάζεται ακόμα ως πυροσβέστης. Ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρίας MSA αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε έχει σχέση με τις κατηγορίες του πυροσβέστη.

Πηγή : firerescue1.com
Μετάφραση απόδοση κειμένου, Fire Rescue News

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.