Τελετή Εγκαινίων Εθ. Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ατάβυρου

 

9/6/2010

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου η τελετή εγκαινίων του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Αταβύρου που συστάθηκε από τον Δήμο Αταβύρου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντινομάρχης Εθελοντισμού Δέσποινα Μουτάφη, ο Δήμαρχος Αφάντου Σάββας Διακοσταματίου μαζί με τους αντιδημάρχους, ο Διοικητής & ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Ρόδου Σταύρος Παραλούσης & Ιωάννης Γαϊτανίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος Μάκης Τσιουγκρής, εκπρόσωποι του Στρατού, της Διεύθυνσης Δασών, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, 25 παιδιά της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Προστασίας Περιβάλλοντος του Δημοτικού Σχολείου Έμπωνα και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα από την Π.Υ. Ρόδου, ο παλαιότερος εθελοντής πυροσβέστης Μιχάλης Θεοδοσίου ο οποίος και προήχθη πρόσφατα στο βαθμό του Πυρονόμου καθώς και ο δήμαρχος Αταβύρου Νικόλαος Τσουκαλάς, εθελοντής πυροσβέστης και προϊστάμενος του εθελοντικού κλιμακίου.

Το εθελοντικό κλιμάκιο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δημαρχείου, που εδρεύει στο χωριό Έμπωνα 70 χιλ. από Ρόδο, στελεχώνεται από 19 εθελοντές πυροσβέστες, διαθέτει ένα πυροσβεστικό όχημα τύπου pick up 4×4, δική του τηλεφωνική γραμμή επείγουσας κλήσης 22463 60-199 και λειτουργεί όλο τον χρόνο και όλο το 24ωρο.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η περιοχή του Δ. Αταβύρου διαθέτει ένα από τα πλέον υγιή δάση της Ρόδου, έχει χαρακτηριστεί περιοχή NATURA και έχει τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Από την Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.