Το θέμα ανέγερσης υπερσύγχρονου κτιρίου για την Πυροσβεστική Αγρινίου

 

12/11/2014

Θέματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη συνεργασία του Δήμου Αγρινίου με το Πυροσβεστικό Σώμα, τέθηκαν στην διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείου του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, χθες Δευτέρα 10/11/2014.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και Πρόεδρος της Ένωσής Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας Βασίλειος Φερτάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Αντιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας και ο Αντιπρόσωπος της Ένωσης στην ΠΟΕΥΠΣ, Καζανάς Κωνσταντίνος.

Μέσα σε άριστο κλίμα συνεργασίας συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων με κυρίαρχο αυτό των Κτιριακών εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου.

Ο διοικητής της Π.Υ Αγρινίου ενημέρωσε τον δήμαρχο για την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας σχετικά με το οικόπεδο του Δήμου Αγρινίου, με σκοπό εφόσον αυτή ολοκληρωθεί να ενταχθεί σε κάποιο φορέα χρηματοδότησης (π.χ. ΣΔΙΤ) προκειμένου να φτιαχτεί ένα νέο σύγχρονο κτίριο, άρτιο επιχειρησιακά για να στεγαστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.

«Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση των κτιριακών υποδομών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έχει ένα σημαντικό έργο να επιτελέσει» ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε ότι είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά στο οικόπεδο .

Επίσης ζητήθηκε από τον διοικητή, η Δημοτική Αρχή, να συνδράμει προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στο εσωτερικό, του υπάρχοντος κτιρίου που σχετίζονται με την διαβίωση των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Θα γίνουν άμεσες ενέργειες προκειμένου να βρεθεί τρόπος ώστε να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα που είναι μείζονος σημασίας», τόνισε ο δήμαρχος Αγρινίου.

Τέλος έγινε αναφορά και στο ζήτημα των Εθελοντικών Σταθμών όπου έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες και απομένουν μόνο κάποια διαδικαστικά. «Θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες και να γίνει επίσημη έναρξη λειτουργίας των εθελοντικών σταθμών αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο πυρασφάλειας της περιοχής» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αγρινίου.

Ο διοικητής της Π.Υ Αγρινίου μετά το τέλος της συνάντησης τόνισε πως «είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι θα δοθούν άμεσα λύσεις μέσω ενεργειών του και ότι θα σταθεί αρωγός στα προβλήματά μας προς όφελος της Κοινωνίας».

Πηγή : www.thebest.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.