Ο Πρωθυπουργός στον 6ο ΠΣ Αθηνών

 

30/70/2010

Στα πλαίσια ενημέρωσής του για τον μηχανισμό πυρόσβεσης της χώρας, σήμερα Πέμπτη 29/7/2010, ο Πρωθυπουργός κ Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών στο Ολυμπιακό Χωριό Αχαρνών.

Στον Σταθμό τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε σύσσωμη η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας, ο Γ. Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας) καθώς επίσης και ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελής, ο Διοικητής Αθηνών Αρχιπύραρχος Περικλής Κούτρης και ο Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος Νικόλαος Αλεξανδρής. Παρόντες επίσης ήταν και τοπικοί παράγοντες (επιτροπές από το Ολ. Χωριό), ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας με προσωπικό του φορέα, εθελοντές από τον Όμιλο Φίλων του Δάσους καθώς και αντιπροσωπεία των Συμβασιούχων Πυροσβεστών από το Σωματείο Μεγάρων.

Ο κ Παπανδρέου χαιρέτησε έναν – έναν τους παριστάμενους καθώς επίσης και το προσωπικό του σταθμού και της Α’ Φυλακής που ήταν σε υπηρεσία εκείνη την ώρα. Έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία προς τις γυναίκες υπαλλήλους του σταθμού, ρωτώντας τες πώς τους φαίνονται τα καθήκοντά τους και πώς ανταπεξέρχονται σε αυτά. Έπειτα ενημερώθηκε για τον τομέα ευθύνης του Σταθμού και την διασπορά δυνάμεων στον δασικό τομέα ευθύνης του (Πάρνηθα εώς Κάλαμο) και ξεναγήθηκε στις κτιριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις του σταθμού όπου του παρουσιάστηκαν επιγραμματικά τα οχήματα και ο λοιπός εξοπλισμός.

Μετά την ξενάγηση ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το πυροσβεστικό προσωπικό, με τους φορείς της περιοχής, τους εθελοντές καθώς επίσης και με την αντιπροσωπεία των συμβασιούχων πυροσβεστών. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της αποκατάστασης των καμένων της Πάρνηθας, εξήρε το έργο των πυροσβεστών και επιπλέον φάνηκε ιδιαίτερα ενήμερος και για το ζήτημα της εργασιακής αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών, το οποίο τόνισε πως προχωρά.

Κατόπιν ο Πρωθυπουργός μετέβη στις εγκαταστάσεις του ΣΕΚΥΠΣ στο Χαλάνδρι.

Σημειωτέον πως ο 6ος ΠΣ Αθηνών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς της Ελλάδος, με τομέα ευθύνης από το Μενίδι έως την Μαλακάσα και τον Κάλαμο, πλήθος οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού (σύνολο περίπου 30 οχήματα διαφόρων τύπων και χρήσεων) και δύναμη περίπου 100 μονίμων, 50 συμβασιούχων και 10 εθελοντών πυροσβεστών. Καλείται δε κάθε χρόνο να ανταπεξέλθει σε πληθώρα διαφορετικών συμβάντων από όλο το φάσμα της πυροσβεστικής τέχνης καθώς έχει στον τομέα ευθύνης του τεράστιες δασικές εκτάσεις, περιαστικές αγροτοδασικές περιοχές, αμιγώς αστικά κομμάτια, βιομηχανικές περιοχές, τμήμα της εθνικής οδού κλπ.

Φωτορεπορτάζ για το Fire Rescue News
Βασίλης Γιαννάκος


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.