Εκπαίδευση σε θέματα πυροπροστασίας στο Π.Κ. Θιναλίων

 

21/11/2014

Την Κυριακή 09 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε θέματα πυροπροστασίας με τον διακριτικό τίτλο «Μικρός Πυροσβέστης», στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θιναλίων, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβαλλουρίου, Δημοτικής Ενότητας Εσπερίων, του Δήμου Κέρκυρας «Μικροί Εξερευνητές».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την ξενάγηση της ομάδας, που αποτελείτο από παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, στις εγκαταστάσεις του Κλιμακίου, γνωριμία με το προσωπικό, συζήτηση σχετικά με το επάγγελμα του πυροσβέστη και τον χειρισμό μέρους του πυροσβεστικού εξοπλισμού.

Συμμετείχαν σε παιχνίδια πυροσβεστικού ενδιαφέροντος, προσαρμοσμένα στα ηλικιακά τους δεδομένα, όπως σκυταλοδρομίες με ανάπτυξη εγκαταστάσεων και μεταφορά τραυματισμένου ατόμου με φορείο. Επιπροσθέτως, ενημερώθηκαν για τον τρόπο ειδοποίησης σε περιπτώσεις ενάρξεων πυρκαγιών και παροχών βοηθείας, ειδοποιώντας το«199» και την πανευρωπαϊκή τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης «112».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την απονομή στους «Μικρούς Πυροσβέστες» ενδεικτικής βεβαίωσης συμμετοχής σε πυροσβεστικά παιχνίδια με τον διακριτικό τίτλο «Πτυχίο Μικρού Πυροσβέστη».Επικεφαλής της εκπαίδευσης ήταν ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θιναλίων.

Πηγή : Πυροσβεστικό Σώμα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.