Σύλληψη Εθελοντή Πυροσβέστη για υπόθεση εμπρησμών

 

Αθήνα, 10-08-2010

Προς: Τους κ.κ. Δημοσιογράφους
Πυροσβεστικού Ρεπορτάζ

1. Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την σύλληψη εθελοντή πυροσβέστη, για υπόθεση εμπρησμών στην Κέρκυρα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό και τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. ότι το εν λόγω άτομο δεν φέρει την ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη.

2. Η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη προσδιορίζεται στις διατάξεις του Ν.1951/1991 και οριοθετείται στο πλαίσιο της τιμητικής και άμισθης προσφοράς των πολιτών αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο επιχείρησης του Πυροσβεστικού Σώματος.

3. Οι Εθελοντές Πυροσβέστες…

 • Αποτελούν τον 3ο κλάδο του μάχιμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, υπηρετούν σε Σταθμούς και Κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος, συμμετέχουν σε όλα τα συμβάντα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, μαζί με τους επαγγελματίες πυροσβέστες και την ιδιότητά τους αποδεικνύει η Ειδική Υπηρεσιακή Ταυτότητα που τους χορηγείται από το Πυροσβεστικό Σώµα.
 • Φέρουν την ίδια στολή με τους μόνιμους Πυροσβέστες με σήμα ιδιότητας «ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ» πάνω σε αυτή, καθώς επίσης στο πίσω μέρος του χιτωνίου της στολής επιγραφή «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ – ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ».
 • Δεν ανήκουν σε Εθελοντικές Οργανώσεις, Ομάδες ή Συλλόγους.

  4. Μέχρι και σήμερα κανένας Εθελοντής Πυροσβέστης δεν έχει εμπλακεί ή κατηγορηθεί για εμπρησμό. Δημοσιεύματα προηγουμένων ετών για περιπτώσεις εμπλοκής ατόμων σε υποθέσεις εμπρησμών και τα οποία άτομα αναφέρονται ως εθελοντές πυροσβέστες, εσφαλμένα προσδιορίστηκαν με αυτή την ιδιότητα.

  5. Σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν 1500 Εθελοντές Πυροσβέστες.

  Ο Πρόεδρος
  Ο Γεν. Γραμματέας
  Σεραφείμ Τσιουγκρής
  Δημήτριος Ζέρβας
  Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
  Σωζοπόλεως 28,Αθήνα ΤΚ 10446
  Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

  Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

 • Κάντε το πρώτο σχόλιο

  Υποβολή απάντησης

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.