Άσκηση ετοιμότητας 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας

 

27/11/2014

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς και σε πραγματικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας, στο εργοστάσιο κατασκευής πάνελ πολυουρεθάνης «ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ» στην Ά ΒΙ.ΠΕ Λάρισας.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε Πυρκαγιά από έκρηξη στο χώρο του Φούρνου Παραγωγής Πολυουρεθάνης από εκτεταμένη διαρροή Πεντανίου κατά την διάρκεια συντήρησης του δικτύου μεταφοράς αυτού στον χώρο της παραγωγής και εγκλωβισμό εργαζόμενου.

Στον τόπο του συμβάντος κατέφθασαν άμεσα τρία οχήματα του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας ,ενώ έσπευσαν για ενίσχυση άλλα δυο (2) οχήματα από τον 3ο Π.Σ.ΒΙ.ΠΕ Λάρισας και το Π.Κ. Αγιάς.

Έγινε απεγκλωβισμός του εργαζόμενου και μεταφορά του σε ασθενοφόρο ενώ ταυτόχρονα εκκενώθηκε με ασφάλεια ο χώρος από εργαζόμενους με πλήρη συντονισμό πυροσβεστών και ομάδας πυρασφάλειας του εργοστασίου. Στη συνέχεια έγινε πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Υπεύθυνος της άσκησης ήταν ο Διοικητής του 1ου Π.Σ Λάρισας Επιπυραγός Νικόλαος Μητσιογιάννης ενώ το όλο έργο συντόνιζε ο Διοικητής Π.Υ.Ν. Λάρισας Πύραρχος  Κων/νος Σκούπρας.

Fire Rescue News

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.