Πρώτες βοήθειες για παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Τρίπολη

Βαθμολογία

Ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος διαλέξεων για την παροχή πρώτων βοηθειών την οποία διοργάνωσε η ομάδα Under6, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Τριπόλεως, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου με στόχο την παροχή των Πρώτων Βοηθειών μέσα στον χώρο του σπιτιού, του σχολείου αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα.

Λίγο πριν από την έναρξη του σεμιναρίου ο κ. Δημήτρης Μουρλούκος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής και η κυρία Μαρία Πατσιλίβα Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια μας μίλησαν για τη νεοσύστατη ομάδα αλλά και για τους στόχους της.

Το Under6 δημιουργήθηκε από γονείς για γονείς, με στόχο τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Μέσω ενός πρότυπου κοινωνικού δικτύου, οι γονείς έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και οργανώνουν δραστηριότητες που αυξάνουν τον δείκτη “κοινωνικής ευφυΐας”, απαραίτητο για όλα τα παιδιά που θέλουν να είναι ευτυχισμένα και εν τέλει επιτυχημένα στην ενήλικη ζωή τους.

Το σεμινάριο ήταν βιωματικό και περιελάμβανε ομιλία από την κυρία Μαρία Σταματόπουλου η οποία είναι Νοσηλεύτρια Εκπαιδεύτρια του περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης.

Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν για όλους τους γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας (βρέφη, νήπια, παιδιά δημοτικού), με κεντρικό μήνυμα “Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις”. Το σεμινάριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα, με επίδειξη των Πρώτων Βοηθειών και είναι οργανωμένο στις παρακάτω ενότητες:

  • Αξιολόγηση- Εκτίμηση συμβάντος- Κλήση ΕΚΑΒ
  • Τραύματα
  • Ρινορραγία
  • Δηλητηριάσεις
  • Επιληψία
  • Πνιγμονή
  • Αφαίρεση ξένων σωμάτων
  • Ασφυξία – ΚΑΡΠΑ

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε το site

Πηγή : www.arcadiaportal.gr

(Visited 12 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.