ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – Ζαφειρίου Στέφανος

Βαθμολογία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - Ζαφειρίου Στέφανος Ο Ζαφειρίου Στέφανος γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται κατά το ήμισυ από την Γαλλία. Είναι κάτοικος Πόρτο – Ράφτη του Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.

Εργάζεται στο τμήμα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων Ελευσίνας ως πυροσβέστης – χειριστής Π/Ο και Βραχ/ρου.
Είναι απόφοιτος της Ολλανδικής Πυροσβεστικής Ακαδημίας Falck Rick ως Incident Commander, σε θέματα πυρόσβεσης, διάσωσης και αντιμετώπισης χημικών περιστατικών σε περιβάλλον διυλιστηρίων και πετροχημικών εγκαταστάσεων.

Έχει έναν δίδυμο αδελφό, τον Αλέξανδρο, που υπηρετεί ως Αρχιπυροσβέστης, στο τμήμα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων του Ασπρόπυργου.

Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στην πυροσβεστική νεολαία της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Fontainebleau στα περίχωρα του Παρισιού (Γαλλία). Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην νότια Γαλλία όπου και απέκτησε το πρώτο πτυχίο διάσωσης από την πυροσβεστική υπηρεσία του Castelsarrasin. Εν συνεχεία, αποφοίτησε από την σχολή και μεταφέρθηκε στο πυροσβεστικό σταθμό της Τουλούζης όπου και υπηρέτησε μέχρι την επάνοδο του στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, ξεκίνησε με την δασοπυρόσβεση στο Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού περιβάλλοντος Βύρωνα. Έπειτα κατατάχτηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως εθελοντής πυροσβέστης στην διοίκηση Ανατολικής Αττικής. Το 2007 τιμήθηκε από το πυροσβεστικό σώμα για την προσφορά του στις μεγάλες δασικές φωτιές. Έχει υπηρετήσει στην Π.Υ. Κρωπίας, Π.Υ. Μαρκοπούλου, Π.Υ. Λαυρίου. Αυτή την στιγμή υπηρετεί στον 9ο πυροσβεστικό σταθμό Αθηνών με τον βαθμό του εθ. Αρχιπυροσβέστης. Υπήρξε τομεάρχης σε θέματα πολιτικής προστασίας στο δήμο Μαρκοπούλου Αττικής και σύμβουλος πολιτικής προστασίας στο γαλλικό προξενείο. Έχει υπηρετήσει και στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασώστων Εκάλης ως επικεφαλής και εκπαιδευτής.

Έχει εκπαιδευτεί σε αντικείμενα όπως τις αστικές και δασικές πυρκαγιές (ΠΣ), την διαχείριση κινδύνων και κρίσεων και αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών (ΓΓΠΠ, ΟΑΣΠ, ΠΣ, ΕΜΑΚ και ΚΟΜΑΚ), στον εξομοιωτή πυρόσβεσης και διάσωσης FIRE DRAGON (Π.Σ. και ΠΥΡ.Α), στις πυρκαγιές πλοίων με διεθνή πιστοποίηση (Marine training and safety), στις ραδιολογικές και πυρηνικές απειλές (ΕΕΑΕ, Π.Σ. και ΠΥΡ.Α), στην αντιμετώπιση χημικών περιστατικών (Falck risc academy), στην θαλάσσια επιβίωση (ΠΣ, ΕΣ και ΠΕΠ), στον σχεδιασμό δράσεων πολιτικής προστασίας (ΓΓΠΠ και ΔΔ), στις ψυχολογικές πτυχές των επιχειρήσεων διάσωσης σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών (EMERCOM, Ρωσίας), στην χρήση και ασφαλή λειτουργία διασωστικών εργαλείων (Weber rescue, advanced level), στην παροχή επείγουσας προ-νοσοκομειακής φροντίδας και παροχή πρώτων βοηθειών (ΕΚΑΒ και ΕΕΣ), στην διαλογή σε μαζικές απώλειες υγείας (TRIAGE, Ε.Κ.Α.Β.), στην υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία (ΠΣ και ΕΛΠΕ), στην χρήση βραχιονοφόρων οχημάτων (ΠΣ και Bronto skylift), στην ναυαγοσωστική (ΛΣ), στα εγκλήματα εμπρησμού (ΠΣ), στην επείγουσα και εντατική ιατρική (ΕΣ) και σε νομικά θέματα (ΝΣΑ).

 • Είναι ειδικευμένος αυτοδύτης – rescue diver πιστοποιημένος από τον διεθνή οργανισμό SSI
 • Είναι διπλωματούχο στέλεχος υπηρεσιών ασφάλειας και σκοπευτής στην σκοπευτική ομοσπονδία Ελλάδος.
 • Γνωρίζει άπταιστα γαλλικά, ελληνικά και πολύ καλά ισπανικά και αγγλικά.
 • Είναι καθηγητής γαλλικών και μεταφραστής στο τμήμα αλλοδαπών.
 • Είναι αρθρογράφος διαφόρων επιστημονικών και μη άρθρων πυρασφάλειας, πυρόσβεσης και διάσωσης.
 • Είναι συνεργάτης εκπαίδευσης στην Marine training and safety consultant LTD σε θέματα πυρόσβεσης και διάσωσης σε πλοία όλων των τύπων.

  Λαμβάνει μέρος σε πολλά συνέδρια – εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό την προαγωγή του εθελοντισμού και εκπαιδεύει υπό την αιγίδα κρατικών φορέων, παιδιά και ενήλικες πάνω σε θέματα πυρασφάλειας, πυρόσβεσης και διάσωσης.

  Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει λάβει μέρος σε πολλά περιστατικά στην Ελλάδα άλλα και στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί ηθικά και υλικά από το Πυροσβεστικό σώμα για την συνεισφορά του σε μεγάλα συμβάντα καθώς επίσης και για την συνολική του προσφορά από διάφορους κρατικούς και μη φορείς.

  (Visited 12 times, 1 visits today)
 • Κάντε το πρώτο σχόλιο

  Υποβολή απάντησης

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.