Φόρμα εγγραφής αρθρογράφων – συντακτών

Αγαπητοί αρθρογράφοι, νέοι και υφιστάμενοι,
αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας να στηρίξετε την δημιουργία μιας πλατφόρμας επιμορφωτικού περιεχομένου για την πυρόσβεση, την διάσωση και την τεχνική ασφάλεια στην Ελλάδα.

Λόγω των αλλαγών στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2020, όλα τα άρθρα παλαιών και νέων αρθρογράφων θα συντάσσονται με τους νέους κανόνες και σύμφωνα με την κείμενη Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Για να δημιουργηθεί κάτι αξιόλογο και κυρίως αξιόπιστο, θα πρέπει να ακολουθήσετε όλοι μια σειρά από κανόνες, για την ύλη που επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. Παρακαλούμε εάν δεν έχετε ήδη διαβάσει την ιστορία του www.fire.gr πατήστε εδώ πριν προχωρήσετε στην αποστολή της φόρμας συνεργασίας μαζί μας.

Η φόρμα συνεργασίας πλέον είναι υποχρεωτική για ΟΛΟΥΣ τους αρθρογράφους συνεργάτες υφιστάμενους και νέους.

Για όσους γνωρίζουν εξ αρχής το www.fire.gr, μπορούν να καταλάβουν ότι η ύλη του είναι  αυστηρά προσεγμένη, διότι ο αναγνώστης βασίζεται στην αξιοπιστία και την τεκμηρίωση των άρθρων μας για να την διαβάσει και αυτό οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε και να το τιμήσουμε.

Για τους νέους αρθρογράφους, θα πρέπει τουλάχιστον για τα πρώτα άρθρα σας η τελική έγκριση δημοσίευσης να γίνεται από την αρχισυνταξία του www.fire.gr.  Έτσι θα μπορείτε και εσείς να λαμβάνετε μια ενημέρωση αναφορικά με πιθανές διορθώσεις οι οποίες θα βελτιστοποιήσουν την ποιότητα του άρθρου σας.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τους κανόνες σύνταξης των άρθρων περιγράφονται παρακάτω.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο κάθε αρθρογράφος : 

 • Για κάθε άρθρο την αποκλειστική ευθύνη των αναγραφόμενων σε αυτό φέρει ο συντάκτης του, το www.fire.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.
 • Το κάθε άρθρο που αποστέλλεται προς δημοσίευση στο www.fire.gr παραμένει μόνιμα και δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση του σε άλλους ιστοχώρους, blogs, περιοδικά χωρίς την άδεια του www.fire.gr.
 • Κάθε άρθρο πρέπει να είναι επώνυμο να φέρει το πλήρες ονοματεπώνυμο και το email του συντάκτη του,  το οποίο θα αναγράφεται στο τέλος του άρθρου.
 • Ο συντάκτης, αρθρογράφος οφείλει να αναφέρει αναλυτικά τις πηγές, τις παραπομπές του άρθρου με σχετικούς συνδέσμους στο τέλος του άρθρου, αριθμημένες.
 • Ο συντάκτης, αρθρογράφος οφείλει να αναφέρει αναλυτικά τα ονόματα των φωτογράφων σε επιμέρους φωτογραφίες που χρησιμοποιεί για το άρθρο του από το διαδίκτυο και όχι με απλή αναφορά (π.χ. πηγή το διαδίκτυο)
 • Άρθρα με σοβαρά συντακτικά και ορθογραφικά λάθη θα επιστρέφονται και δεν θα λαμβάνονται υπόψιν.
 • Το άρθρο θα αποστέλλεται αποκλειστικά σε μορφή αρχείου doc, docx και όχι PDF ή άλλου είδους αρχείο.
 • Στο αρθρο θα υπάρχει ένδειξη που μπαίνει η κάθε φωτογραφία σε ποια παράγραφο και που αναφέρεται (εάν υπάρχει αναφορά στην φωτογραφία)
 • Οι φωτογραφίες θα είναι σε μορφή JPG, JPEG και σε διαστάσεις κατά προτίμηση άνω των 700 Χ 700px και σε βάρος όχι άνω των 150kb έκαστη.
 • Σε περίπτωση νομικού κωλύματος λόγω καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων σε άρθρο αναφορικά με φωτογραφίες ή αναφορά σε πηγές ή χρήση πηγών χωρίς άδεια, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο συντάκτης, αρθρογράφος του κειμένου.
 • Σε περίπτωση που ένας αρθρογράφος επιθυμεί να αποχωρήσει και να διακόψει την συνεργασία του μαζί μας, αποδέχεται ότι τα άρθρα που έχει δημοσιεύσει στο www.fire.gr, θα συνεχίσουν να υφίστανται ως έχουν με δημόσια πρόσβαση για όλους τους αναγνώστες. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που χρειάζεται για να σταματήσει η συνεργασία μεταξύ του αρθρογράφου και του www.fire.gr, είναι μια επίσημη επιστολή διακοπής συνεργασίας από το επίσημο email του αρθρογράφου.
 • Τα άρθρα όλων των αρθρογράφων θα δημοσιεύονται με κλειδωμένη την δυνατότητα αντιγραφής (copy paste) η την δυνατότητα χρήσης right click προς προστασία των κειμένων τους και των πνευματικών τους δικαιωμάτων.
 • Κανένας αρθρογράφος δεν εκπροσωπεί ή αντιπροσωπεύει το Fire.gr και δεν επιτρέπεται η επικοινωνία με δημόσιους φορείς, ιδρύματα ή άλλους οργανισμούς με την πρόφαση εκπροσώπησης του www.fire.gr εκτός και αν αυτό γίνεται με την έγγραφη συναίνεση μας.

Τι ΔΕΝ είναι αποδεκτό ως άρθρο:

 • ΔΕΝ δημοσιεύουμε άρθρα, που έχουν ήδη δημοσιευτεί σε άλλο περιοδικό, πλατφόρμα, εφημερίδα ή το προσωπικό blog του αρθρογράφου εκτός και εάν υπάρχει πρωτύτερη συμφωνία ή συνεννόηση.
 • ΔΕΝ δημοσιεύουμε άρθρα που δεν ταιριάζουν στην υπάρχουσα θεματολογία.
 • ΔΕΝ δημοσιεύουμε άρθρα πολιτικού περιεχομένου που έχουν αποκλειστικά και μόνο την άποψη του αρθρογράφου και κυρίως παρουσιάζουν συγκεκριμένη κομματική τοποθέτηση / γραμμή.
 • ΔΕΝ δημοσιεύουμε άρθρα που αφορούν κύρια κοινωνικά ζητήματα αν περιέχουν κομματική γραμμή.
 • ΔΕΝ δημοσιεύουμε άρθρα ρατσιστικά οποιασδήποτε μορφής. Κυρίως ΔΕΝ δημοσιεύουμε άρθρα εθνικού μίσους και διχασμού.

Μας ενδιαφέρει να γίνει κατανοητό και αποδεκτό από όλους όσους τελικά θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, το ύφος και το είδος της θεματολογίας, καθώς επίσης και κάποιες βασικές τεχνικές αποτύπωσης του κάθε άρθρου.

Κοινωνικά δίκτυα & Διαφημίσεις

Οι αρθρογράφοι έχουν κάθε δικαίωμα να κοινοποιούν τα άρθρα τους στα Social Media για να αυξήσουν τους αναγνώστες τους. Οφείλουν και αποδέχονται την ανάρτηση των άρθρων τους, στα επίσημα κοινωνικά δίκτυα του www.fire.gr.

Τo www.fire.gr χρειάζεται κάποια έσοδα για να καλύψει τις πάγιες και διαρκείς του ανάγκες αναφορικά με έξοδα φιλοξενίας Hosting, Domain name, συντήρησης plugin και θεμάτων. Οι όποιες διαφημίσεις που καταχωρούνται στο www.fire.gr, σκοπό έχουν την κάλυψη αυτών των εξόδων αποκλειστικά. Οι αρθρογράφοι δεν έχουν καμία υποχρέωση καταβολής χρημάτων ή συνδρομών οποιουδήποτε είδους. Αντιστοίχως το www.fire.gr δεν έχει καμία υποχρέωση χρηματικής καταβολής προς τους αρθρογράφους γα την εθελοντική τους συνεργασία.

Με την εγγραφή σας μέσω αυτής της ηλεκτρονικής φόρμας ως αρθρογράφοι, συμφωνείτε με όλα τα παραπάνω τα οποία αποτελούν και την βάση της συνεργασίας μας και τα αποδέχεστε ως όρους μιας αρχικής συμφωνίας.

Το Fire Rescue Pedia διατηρεί το δικαίωμα της απόρριψης των αιτήσεων νέων αρθρογράφων,  εφόσον αυτές δεν συνάδουν με το ύφος και το σκοπό του.-

Καταχώρηση στοιχείων αρθρογράφου

Υποχρεωτικό πεδίο
Υποχρεωτικό πεδίο
Προαιρετικά
Προαιρετικά
Click or drag a file to this area to upload.
Σε μορφή PDF όχι μεγαλύτερη του 1mb
Υποχρεωτικό πεδίο κάντε check στο κουτάκι

Ισχύουν κανόνες GDPR σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου του Fire Rescue Pedia

(Visited 50 times, 1 visits today)