Αντίο Μπάμπη, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας

 

8/1/2015

Ζαφειρίου Χαράλαμπος, συνεργάτης, συνάδελφος, φίλος , πατέρας, παππούς αλλά πάνω από όλα άνθρωπος και εθελοντής.. Γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου του 1956 προσέφερε σταθερά αρκετά χρόνια εθελοντισμού και προσφοράς στην πατρίδα του. Τον γνωρίσαμε μέσα από τα άρθρα του, άρθρα γραμμένα με μεράκι και αγάπη για τους πολίτες και τους συναδέλφους του. Διακόσια σαράντα άρθρα (240) έγραψε σε διάρκεια πέντε ετών, αναδείχθηκε αρθρογράφος της χρονιάς το 2013 στο περιοδικό μας και συμμετείχε σε δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια και εκδηλώσεις.

Ο Μπάμπης άφησε πίσω του δύο υπέροχα παλικάρια, τους γιούς του…  Αλέξανδρο και Στέφανο, εθελοντές και αυτοί τους οποίους μεγάλωσε με ιδανικά και αξίες που συνεχίζουν επάξια το έργο του.  «Ο άνθρωπος πεθαίνει πραγματικά μόνο όταν τον ξεχάσουν…» και εμείς Μπάμπη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, σε ευχαριστούμε για την παρουσία σου τις συμβουλές σου & την φιλία σου.

Αρθρογραφία του Μπάμπη Ζαφειρίου : Πατήστε εδώ

Το βιογραφικό του Μπάμπη Ζαφειρίου

 1. Πτυχιούχος του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Τουλούζης.
 2. Γνώριζε πολύ καλά Γαλλικά (Sorbonne) και καλά Αγγλικά (Intermediate Level).
 3. Από το 1998 έως 5/1/2015 Υπάλληλος του ΟΚΑΝΑ, στη Στεγνή Ανοικτή Ψυχοθεραπευτική Μονάδα Απεξάρτησης της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ».
 4. 2005 – 2009. Ήταν μέλος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Δήμου Βύρωνα. (Βραβευμένος Ηθικά για τη συνολική προσφορά του στη Προστασία του Υμηττού από τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού, ΣΠΑΥ).
 5. Εθελοντής, Οδηγός Υψηλών Προσώπων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004».
 6. 2006 έως 2011. Διετέλεσε Εθελοντής Πυροσβέστης του Πυροσβεστικού Σώματος. (Βραβευμένος Ηθικά για τη συνολική προσφορά στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου και Υλικά για την συμμετοχή του στη κατάσβεση των πυρκαγιών του 2007).
 7. Κάτοχος του PHTLS. Φορέας ΕΚΑΒ. (Pre Hospital Trauma and Life Support)
 8. 6ο Συμπόσιο Επείγουσας και Εντατικής Ιατρικής των Ενόπλων Δυνάμεων
 9. Σεμινάριο «Διαχείριση Κρίσεων και Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης» . Φορέας Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
 10. 2008 – 2011. Υπαρχηγός της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
 11. Επιμορφωτικό Σεμινάριο Διασωστικών Υδραυλικών Εργαλείων. .
 12. Εθελοντής στις Δοκιμαστικές Διοργανώσεις των Specials Olympicsγια το «ΑΘΗΝΑ 2011».
 13. Συμμετοχή στις τριήμερες εκδηλώσεις «Ποιότητα ζωής: Πυροσβεστική και Σχολείο για το Περιβάλλον» Οργάνωση: Δνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής – Διοίκηση Π.Υ. Αν. Αττικής.
 14. Πιστοποιημένο σεμινάριο του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης «Σχεδιασμός και Εφαρμογή Δράσεων Πολιτικής Προστασίας σε Τοπικό Επίπεδο»
 15. Πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης «Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων για την Ασφάλεια και Υγεία στις Σχολικές – Εκπαιδευτικές Μονάδες»
 16. Εθελοντής στους Παγκόσμιους Αγώνες Specials Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.
 17. Σεμινάριο «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους». Φορέας Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
 18. 2011 – 13. Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσηςτου Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
 19. Πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης «Διαχείριση εκτάκτων Αναγκών»
 20. Πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης «Βελτίωση Δεξιοτήτων Επικοινωνίας, Ομαδικής Συνεργασίας, Διαχείρησης Συγκρούσεων και Κρίσεων»
 21. Πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης «Αρχές Οργάνωσης και Λειτουργίας του Συστήματος Κοινωνικής Πρόνοιας»
 22. Πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης: Οργάνωση και Διοίκηση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Με εκτίμηση και σεβασμό στη Μνήμη του συναδέλφου και συνεργάτη μου

Ιωάννης Σ. Ρέτσιος

 

 

1 Comment

 1.  

  Ο Θεός να ανπαύει τον Μπάμπη.
  Αλέξανδρε και Στέφανε συνεχίστε το έργο του πατέρα σας με την ίδια αγάπη, το ήθος και το πάθος για τον εθελοντισμό.
  Αιωνία η μνήμη του.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.