Εθελοντισμός & κόσμος

 

7/8/2007

Είναι για γέλια και ταυτόχρονα για κλάματα αυτό που συμβαίνει με τον Εθελοντισμό στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην επαρχία.
Ο κόσμος ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ για τον ΘΕΣΜΟ του Εθελοντή Πυροσβέστη.
Και μην βιαστείτε να χαρακτηρίσετε αυτό σαν υπερβολή, γιατί δυστυχώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Μακάρι να ήταν υπερβολή.
Τα πράγματα τότε θα ήταν πιο καλά για ΟΛΟΥΣ τους Εθελοντές Πυροσβέστες, γιατί ο κόσμος θα ήξερε και θα ήταν στο πλευρό μας σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και θα είχαμε γενικότερα διαφορετική αντιμετώπιση και από τα «μεγάλα κεφάλια» τα οποία μας καθιέρωσαν μεν με νόμο, ΑΛΛΑ μας άφησαν να βολοδέρνουμε εκτοτε. Βγήκε ένα Π.Δ, και έμεινε όπως ήταν στην αρχική του μορφή να πιάνει «αράχνες» μέσα στα συρτάρια

Καμία βελτίωση, καμία τροποποίηση, ΤΙΠΟΤΑ.
Κι όμως, οι Εθελοντές Πυροσβέστες είναι ΕΔΩ! .
Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, και όχι ΘΕΩΡΙΑ όπως ίσως θα ήλπιζαν ορισμένοι. Σχετικά με τον κόσμο που έχει άγνοια, δυστυχώς πολλά είναι τα περιστατικά που το επιβεβαιώνουν.
Συμβάντα όπως οι φωτιές σε Πήλιο, Φλώρινα, και σε άλλες περιοχές.
Ο κόσμος είχε την εντύπωση ότι όταν μιλούσαν για τους εθελοντές που μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν ριχτεί στο έργο της κατάσβεσης, εννοούσαν τους διάφορους μεμονωμένους πολίτες, και όχι τους οργανωμένους (όσο γίνεται) Εθελοντές Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος. .
Θα αναρωτηθούμε τώρα ποιος φταίει που ο κόσμος δεν ξέρει λεπτομέρειες! Ίσως φταίμε και εμείς οι ίδιοι.
.
Ίσως δεν φροντίσαμε να ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ όπως θα έπρεπε, και μέσω της ενημέρωσης να καλέσουμε τον κόσμο στον Εθελοντισμό.
Χαρακτηριστικός είναι ο μικρός διάλογος μεταξύ εμού, και ενός εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την διάρκεια της Πυρκαγιάς στην Ασσηρο. -Παλικάρι είσαι πυροσβέστης;
– Εθελοντής Πυροσβέστης.
-Δηλαδή; Τι σημαίνει αυτό; Έχει Εθελοντές πυροσβέστες; Είστε σύλλογος; Δεν το ήξερα!
Εξήγησα τι είναι οι Εθελοντές Πυροσβέστες, και ο άνθρωπος με κοιτούσε λες και ήμουν εξωγήινος.
– Έχει τέτοιο πράγμα η πυροσβεστική; Ήταν η ερώτηση του.
Η πυροσβεστική ΚΑΙ τέτοιο «πράγμα» έχει, και πολλά άλλα θα ΕΠΡΕΠΕ να είχε αλλά…
Το μπέρδεμα με τις διάφορες εθελοντικές οργανώσεις, κινδυνεύει να παρασύρει μέσα στο ΧΑΟΣ του και τους Εθελοντές Πυροσβέστες. .
.
Πρέπει άμεσα να γίνει κάτι, για να ενημερωθούν ΟΛΟΙ οι πολίτες για τον Θεσμό, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Μέσα από την ενημέρωση, θα επιτευχθεί και η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Θεσμού, και πάνω απΆ όλα, θα λυθούν και οι όποιες «παρεξηγήσεις» σχετικά με τους Εθελοντές πυροσβέστες, που πολλοί τους έχουν βάλει στο «σωρό» των εκατοντάδων συλλόγων που έχουν ξεπηδήσει στη χώρα και καμία σχέση δεν έχουν με τους Εθελοντές Πυροσβέστες. Γνωρίζω ότι καταβάλλονται πολλές προσπάθειες από τις κατά τόπους Ενώσεις, και μπράβο στα παιδιά. .
Μόνο που θα πρέπει ΟΛΟΙ οι εθελοντές να δουλέψουμε προς την σωστή κατεύθυνση.
Μην τα περιμένουμε όλα από τους λίγους.
Είναι υποχρέωση του καθενός να υπερασπιστεί, και να διαδώσει τον Θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη.
Ο κόσμος δεν γνωρίζει, η και αν γνωρίζει, έχει κάποιες συγκεχυμένες εικόνες, βάσει των οποίων βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα.

Βασίλης Τσούγκαρης.
Εθελοντής Πυροσβέστης.
Δημοσιογράφος.
Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.