Φωτιά Χαϊκάλι, Περιστέρα και ΒΙΠΕ Πατρών

 

30/8/2011

Λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Αυγούστου ξέσπασε πυρκαγιά στο χωριό Χαϊκάλι της Αχαΐας κοντά στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών.
Όπως έχει προαναφερθεί εκείνη τη μέρα στη Δυτική Ελλάδα υπήρχαν τουλάχιστον 6 “ανοιχτές” φωτιές και μία σε πλήρη εξέλιξη και μεγάλη έκταση στη Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας.

Η φωτιά πήρε αμέσως διαστάσεις (Δείκτης Επικινδυνότητας 4) πέρασε μέσα από το χωριό και χωρίστηκε σε δυο μέτωπα. Το ένα κατευθύνθηκε στο χωριό Περιστέρα και το άλλο στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών. Ευτυχώς κατοικίες δεν καταστράφηκαν.
Μόνο κάποιες στάνες.

Δυο πυροσβεστικά οχήματα υπέστησαν βλάβη από καύτρες που εισήλθαν στα φίλτρα αέρα καθώς ειδικά στο Χαϊκάλι η μάχη δόθηκε μέσα στους στενούς δρόμους του χωριού και κάποιες φορές τα οχήματα εγκλωβίστηκαν.

Στη Βιομηχανική Περιοχή ενώ στην αρχή, μέχρι να καταφθάσουν ενισχύσεις, υπήρχε φόβος για μεγάλες καταστροφές η φωτιά δεν έκαψε κανέναν στεγασμένο χώρο παρά μόνο τρίμα ελαστικών στο προαύλιο εργοστασίου ανακύκλωσης ελαστικών και κάποια παλιά μηχανήματα σε έτερο χώρο.

Μια φωτιά που λόγω της ταχύτητας του ανέμου έδειξε να μην ελέγχεται σύντομα έγινε δυνατό να τεθεί υπό μερικό έλεγχο το ίδιο βράδυ, μετά από τον κόπο πυροσβεστών κατοίκων και εναερίων μέσων. Τουλάχιστον 12 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες και μια ομάδα πεζοπόρο ανταποκρίθηκαν για το συμβάν καθώς επίσης υδροφόρες και ντακότες των γύρω δήμων και εθελοντικές ομάδες.

Παρόλαυτα και πάλι δεν είχε τελειώσει η δουλειά για τους πυροσβέστες καθώς δυο ακόμα φωτιές θα ακολουθούσαν αργότερα. Η μια στο χωριό Σαντομέρι και η άλλη στη Βούντενη λίγο έξω από την Πάτρα.

Φωτογράφοι Fire Rescue News:
Μάλλιος Αλέξανδρος & Νίκος Καραβατάς

Σημ.: Ευχαριστώ το Νίκο για την παραχώρηση των φωτογραφιών

Πατήστε για μεγέθυνση (Φωτό Μάλλιος Αλέξανδρος)

Ανταπόκριση για το Fire Rescue News
Μάλλιος Αλέξανδρος

Πατήστε για μεγέθυνση (Φωτό Καραβατάς Νίκος)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.