Σκουπιδότοποι, μια ανοικτή πληγή

 

14/5/2007

Και ενώ φωνάζουμε συνέχεια, και οι αρμόδιοι «κωφεύουν» σκόπιμα, ήρθε η φωτιά στον (κατά τα άλλα) Χ.Υ.Τ.Α της Κασσάνδρας να επαληθεύσει για πολλοστή φορά όσα λέμε και γράφουμε.

Και πάλι οι πυροσβέστες μας ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ στην ώρα τους, αλλά…

Η μεγάλη πληγή, ο μεγάλος κίνδυνος πρέπει όλοι να το καταλάβουν ότι είναι οι σκουπιδότοποι, οι χωματερές, οι Χ.Υ.Τ.Α, οι όπως θέλετε πείτε το.
Σε όλη τη χώρα, ο Έλληνας πετάει όπου νάναι τα σκουπίδια, τα μπάζα , ότι δεν χρειάζεται.

Πάρα πολλά είναι τα δημοσιεύματα μας μέσα από τις φωτογραφίες των οποίων φαίνεται ένα μέρος του προβλήματος.

Και ενώ έχουν κινδυνέψει κατοικημένες περιοχές από πυρκαγιές που ξεκίνησαν από σκουπιδότοπους, και ενώ ακούσαμε για «μέτρα» που θα παρθούν, και για ένα σωρό άλλα ΘΑ, η ιστορία επαναλαμβάνεται, και θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται χάρη στην ανευθυνότητα των κατά τα άλλα «υπευθύνων» .

Είπαμε, αντί εμείς να είμαστε του «προλαμβάνειν» , είμαστε του «κακήν κακώς θεραπεύειν» , μόνο που τώρα, στη Χαλκιδική δεν έμειναν και πολλά για θεραπεία!

Η εικόνα στις αντιπυρικές ζώνες της Χαλκιδικής και στους δασικούς και αγροτικούς δρόμους δεν είναι καθόλου καλή, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί τα απαιτούμενα κονδύλια για τη συντήρησή τους.

Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας δήλωσε ότι ακόμα δεν πήραν ούτε ένα ευρώ για να ξεκινήσει επιτέλους ο καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών.

Από την φωτιά στον Χ.Υ.Τ.Α, κινδύνεψε και το δάσος που είναι δίπλα.
Ο Δήμαρχος ζήτησε και την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Κασσάνδρας σε Πυροσβεστικό Σταθμό.

Τώρα, να γελάσουμε, η να το αφήσουμε για αργότερα;

Αναφέρθηκε ακόμα και στην ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, κάτι για το οποίο φωνάζουμε κάτι χρόνια.

Αλλά να επιστρέψω στους σκουπιδότοπους.

Απολαύστε λοιπόν κάποιους ,σκουπιδότοπους μέσα σε δάσος παρακαλώ, και μάλιστα πάνω σε δρόμο στον οποίο κινούνται ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, οι οποίοι βλέπουν αυτό το χάλι, και τη βρωμιά.

Και δεν είναι ότι την βλέπουν αυτή τη βρωμιά, αλλά την φωτογραφίζουν κιόλας, και την ανεβάζουν και σε σελίδες στο ιντερνέτ.

Δείτε επίσης σε τι σημείο είναι και ο Χ.Υ.Τ.Α της Κασσάνδρας, και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την γύρω περιοχή!

Τα παραδείγματα αυτά δεν είναι βέβαια τα μοναδικά, αλλά είναι μια «γεύση» από την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί ΠΑΝΤΟΥ.

Και στέλνει η πυροσβεστική οδηγίες, στέλνει ένα σωρό, αλλά την γραφούν ΟΛΟΙ στα παλαιότερα των υποδημάτων τους με πρώτο απ’ όλους το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Να θυμίσω για ακόμα μια φορά τι κατάσταση επικρατεί στην Κασσάνδρα, και συγκεκριμένα στο καμένο;

Ναι μεν έγινε η υλοτόμηση, πήραν τους κορμούς, αλλά άφησαν τα ψιλά κλαδιά για «νέο προσάναμμα».

Ευτυχώς, που δεν άρχισαν οι δυνατοί καλοκαιρινοί άνεμοι ακόμα, γιατί με την αδιαφορία και την ανευθυνότητα των «εξ Αθηνών» , θα καούν ακόμα και οι πέτρες!
Κινδυνεύω να γίνω γραφικός με τα τόσα άρθρα για θέματα πυροσβεστικής, πυροπροστασίας, κλπ, αλλά με καίει και εμένα, και τον απλό κοσμάκη να βλέπω να μεταμορφώνεται σε «Κρανίου Τόπο» ο ωραιότερος νομός της χώρας.

Κλείνοντας, θα πω για ακόμα μια φορά, ότι με τις «συσκέψεις» μόνο, δουλειά δεν γίνεται.

Οι συσκέψεις, και οι αποφάσεις που βγαίνουν, μένουν στα λόγια.
Εμείς θέλουμε ΕΡΓΑ.

Και έργα για την ώρα δεν βλέπουμε.
Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.