Υγιεινή και Ασφάλεια στην εργασία

Βαθμολογία

«Dans la hâte et la fatigue, seule la capacité de jugement pour laquelle nous œuvrons tous ensemble, est notre sauvegarde!» («Στη βιασύνη και τη κούραση, μόνο η κριτική ικανότητα, για την οποία εργαζόμαστε όλοι μαζί, είναι η ασφάλεια μας!» λένε οι Γάλλοι πυροσβέστες)
«Βάσει των επίσημων στοιχείων στη χώρα μας, κάθε τρεις μέρες ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του σε κάποιο από τα εργατικά ατυχήματα που σημειώνονται κάθε 14 λεπτά! …» www.kathimerini.gr (28/08/2006)

Το 80% των εργατικών ατυχημάτων οφείλονται στον εργαζόμενο και μόνο το 15% στο περιβάλλον εργασίας.
Οι συνέπειες πολλές:

ΑΜΕΣΕΣ

 • Έξοδα και δαπάνες Α’ βοηθειών
 • νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
 • κλπΕΜΜΕΣΕΣ
 • χαμένες εργατοώρες
 • χρόνος απασχόλησης για τη διερεύνηση των αιτίων
 • κόστος αντικατάστασης θύματος από άλλο εργαζόμενο
 • κακό ψυχολογικό κλίμα στην επιχείρηση
 • ανθρώπινος πόνος του θύματος & της οικογένειάς του
 • ψυχολογικά προβλήματα (φοβία – μετατραυματική εκδικητική συμπεριφορά)
 • μείωση απόδοσης ή ανάγκη αλλαγής θέσης
 • κακή εικόνα προς τα έξω
 • κλπ Ποια η ιδιαιτερότητα των Πυροσβεστών;

  Το επάγγελμα είναι από τα πλέον επικίνδυνα. Καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα. Επιπεφυκίτιδες, ρινίτιδες, φαρυγγίτιδες και λαρυγγίτιδες. Απώλεια μέρους της όσφρησης. Ο καπνός προκαλεί δραματική μείωση του προσφερόμενου οξυγόνου στον καρδιακό μυ. Επανειλημμένη έκθεση στον καπνό είναι δυνατόν να προκαλέσει χρόνια μη ειδική πνευμονοπάθεια, αλλά και ισχαιμική νόσο της καρδιάς. Η σκόνη, τα διάφορα σωματίδια, καθώς και ο καπνός που περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα, σε συνδυασμό με άλλες ερεθιστικές ή και τοξικές ουσίες, προκαλούν διάφορες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Η βαρηκοΐα είναι επίσης συχνή. (Λένε οι ειδικοί επί του θέματος γιατροί κ. κ. Βασίλης Μακρόπουλος, Αναστάσιος Σπαντιδέας, Γεώργιος Αδαμόπουλος, Σπύρος Δρίβας, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης και Γιάννης Τούντας).

  Η αντιπυρική τελειώνει και ακόμη μία χρονιά θρηνούμε για νεκρούς και λυπούμαστε για τραυματίες στο Σώμα. Στις 19-21 Νοεμβρίου 2008 ένα τριήμερο με θέμα «Ημέρες Μνήμης και Περισυλλογής, Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία», μόλις ένα χρόνο μετά την εκατόμβη του 2007, τρία χρόνια μετά όλα ξεχάστηκαν;

  Ο Δρ. Μιχάλης Χάλαρης γράφει «ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ Π. Σ.: ΠΡΩΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΓΓΕΝΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ»
  Καθημερινά όμως γινόμαστε μάρτυρες απροσεξίας συναδέλφων και μη τήρησης βασικών κανόνων ασφαλείας (ασφάλεια σκηνής, ΜΑΠ).

  Οι χαλεποί οικονομικά καιροί δεν επιτρέπουν απώλειες ψυχολογικές – εργασιακές – οικονομικές ούτε για μας ούτε για τις οικογένειές μας.
  Φροντίζουμε τον εαυτό μας, Φροντίζουμε την οικογένειά μας!

  » Δείτε την Μελέτη του κ. Χάλαρη Μιχαήλ Εδώ !

  Για το Fire Rescue News, Χ. Ζαφειρίου

(Visited 1 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.