Πίνακας διαχείρισης προσωπικού εκτάκτου ανάγκης, Regis 300

 

13/2/2015

Η Dräger πρόσφατα παρουσίασε ένα πολύ έξυπνο και πρακτικό προϊόν, το REGIS 300.

To REGIS 300, είναι ένα εύχρηστος και πρακτικός πίνακας ελέγχου για την παρακολούθηση και την επόπτευση της κατάστασης των μελών μιας ομάδας που φορούν αναπνευστική συσκευή κατά τη διάρκεια της πυροσβεστικής επέμβασης. Παρέχει οπτική και ακουστική ένδειξη του συνολικού χρόνου εισόδου της κάθε ομάδας και επιτρέπει στον αξιωματικό εξόδου (ή τον υπεύθυνο αγήματος πυρασφάλειας) τον έλεγχο εισάγοντας κατά προτίμηση τον απαιτούμενο χρόνο κάθε ομάδας βασιζόμενος στον εξοπλισμό τους. Επίσης μπορεί να ρυθμίσει την αυτόματη ενδιάμεση λήξη των συναγερμών.

Η παρακολούθηση των μελών μιας ομάδας πυροσβεστών  μπορεί να σώσει ζωές!

Παρακολούθηση – Με το Dräger REGIS 300, μπορείτε να παρακολουθείτε ταυτόχρονα την κατάσταση έως και σε τρεις ομάδες με δεδομένο ότι έως δύο έως και τρεις πυροσβέστες φορούν αναπνευστικές συσκευές ανά ομάδα. Ο πίνακας έχει τρεις φωτιζόμενες οθόνες με ψηφιακό χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα για το μέγιστο χρόνο εκκένωσης των ομάδων από το κτίριο.  Για την καλύτερη ορατότητα στον καπνό ή σε σκοτεινές συνθήκες, ο οπίσθιος φωτισμός της οθόνης του πίνακα μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού.

Συναγερμοί – Όταν παρέλθει ο μέγιστος χρόνος έρευνας και διάσωσης , μια ηλεκτρονική γεννήτρια σήματος στη συσκευή εκπέμπει ένα ευκρινώς συνεχή τόνο και παρέχει ένα επιπλέον οπτικό συναγερμό αναβοσβήνοντας την λυχνία LED για τη σχετική ομάδα. Αυτό το ηχητικό και οπτικό σήμα εκπέμπεται επίσης μετά από 1/3 και 2/3 του συνολικού “χρόνου συναγερμού”, παρέχοντας έτσι ένα ενδιάμεσο συναγερμό σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις του Γερμανικού κώδικα της Πυροσβεστικής (κανονισμός Νο.7). Ο χρόνος συναγερμού στο πίνακα είναι ρυθμισμένος από το εργοστάσιο στα 30 λεπτά, αλλά μπορεί απλά να ρυθμιστεί με το μπουτόν σε βήματα των 10 λεπτών ή ακόμα και λιγότερο σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Ο κάθε πίνακας συνοδεύεται (δεν περιλαμβάνεται) με ειδικές καρτέλες για τα μέλη της ομάδας σε διαφορετικό χρωματισμό ανά γκρουπ. Ο διαφορετικός χωματισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δηλώσει το είδος των αναπνευστικών συσκευών (π.χ. 6 λίτρων ή 9 λίτρων) οι πλαστικές ειδικές καρτέλες μπορούν να φέρουν πάνω τα ονόματα του κάθε μέλους της ομάδας και αναρτώνται στο χαμηλότερο μέρος του πίνακα REGIS 300 για την σωστή διαχείριση του περιστατικού και φυσικά για την ασφάλεια των πυροσβεστών. Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ απλό και πρακτικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τον εκάστοτε Αξιωματικό εξόδου ή αρχηγό αγήματος πυρασφάλειας να εποπτεύει με ασφάλεια πόση ώρα τα μέλη της ομάδας του εργάζονται, ποιοι βρίσκονται μέσα στο συμβάν  και πότε πρέπει να αποσυρθούν για λόγους ασφαλείας.

Πηγές – πληροφορίες : Επίσημη Ιστοσελίδα της Dräger Γερμανίας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.