Οι μεγάλες πυρκαγιές στην Πάτρα

 

23/7/2007

Αυτή τη φορά δε θα κάνω ρεπορτάζ για το τι έγινε στις δύο αυτές φωτιές στην Πάτρα.Το θέμα πήρε έκταση και όλοι λίγο πολύ είδατε ή διαβάσατε πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα.
Θέλω μόνο να αφιερώσω αυτές τις φωτογραφίες στους τρεις που έφυγαν, στον έναν που παλεύει και σε όλους εκείνους που μάχονται τούτο το μαύρο καλοκαίρι να σώσουν την όμορφη ελληνική γη. Όλους τους αδερφούς μου μόνιμους, εποχικούς και εθελοντές καθώς τους πιλότους των εναερίων μέσων.

Όσον αφορά εκείνους τους άλλους που τις βάζουνε, πόσο ανόητοι μπορεί να είναι; Τα όποια κέρδη ίσως αποκομίσουν από την εκμετάλλευση ενός καμένου δάσους σύντομα θα τα πάρουν μαζί τους στο χώμα ή θα τα φάνε στους γιατρούς αφού πλέον ο πλανήτης γίνεται όλο και πιο αφιλόξενος. Όμως κι αυτοί δεν είναι μόνοι τους. Έχουν σύμμαχους αυτούς που αφήνουν ακαθάριστα τα δάση και κάποιους άλλους που είτε με δασοκτόνους νόμους είτε με τη μη τήρηση τους δίνουν δικαιώματα στους εμπρηστές.

Είναι λοιπόν κορόιδο ο πυροσβέστης που τρέχει να σώσει το δάσος;
Όχι. Απλά μόνο αυτός έχει τα κότσια να το αντιμετωπίσει, αλλά είναι μόνος του και γιαυτό δυσκολεύεται.. Όταν όμως ξυπνήσουν οι φραπεδόμαγκες, που τώρα κοιτούν από μακριά θα είναι πια πολύ αργά…

Αλέξανδρος Μάλλιος
Εθελοντής Πυροσβέστης
Ανταποκριτής του Fire Rescue News για την Πάτρα

Πυρκαγιά στο Παυλόκαστρο – Βραχνέϊκα

Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για Μεγέθυνση

Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για Μεγέθυνση

Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για ΜεγέθυνσηΠυρκαγιά στην Ανω Καλλιθέα


Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για Μεγέθυνση

Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για Μεγέθυνση

Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για Μεγέθυνση


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.