2.000 έμπειροι Εθελοντές Πυροσβέστες θα αποχωρήσουν από της τάξεις του Π.Σ.

 

4/10/2011

Σαν εθελοντής πυροσβέστης χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα τον ΝΕΟ νόμο σχετικά με τον εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα να εισέρχεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης.
Τον είχα διαβάσει με προσοχή! Είχα και εγώ κάποια σχόλια που με υπερηφάνεια για τον δημοκρατικό χαρακτήρα της διαβούλευσης ανέπτυξα στις ηλεκτρονικές σελίδες αυτής.

Αισθάνθηκα ότι επιτέλους κάτι θετικό γίνετε, ότι παρά την μιζέρια και την φρίκη των ημερών μας,της οικονομικής και πολιτισμικής εξαθλίωσης μας,υπάρχουν άνθρωποι από αυτούς που μας πληγώνουν καθημερινά με τα σκάνδαλα τους,την απληστία τους,τους συμβούλους τους και τον αντί δημοκρατικό τους τρόπο,που βλέπουν και αναγνωρίζουν το λογικό,το απλό…το σωστό!

Όμως έρχεται η 29 Σεπτεμβρίου και βλέπουμε με μεγάλη μας έκπληξη το εν λόγο νομοσχέδιο να βρίσκετε στην τελική του φάση,να κατατίθεται στην Βουλή προς ψήφιση και να έχει υποστεί τερατώδεις αλλαγές.

Οι εθελοντές πυροσβέστες του ΠΣ δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από τα λογικά αυτονόητα. Εκπαίδευση και αξιολόγηση,μέσα ατομικής προστασίας και αξιοποίηση.

Δεν κοστίζουμε τίποτα στο κράτος.

Δεν επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό.

Δεν θέλουμε να μονιμοποιηθούμε γιατί όλοι μας είμαστε εργαζόμενοι σε άλλους τομείς και πραγματικοί εθελοντές.

Είμαστε ενεργοί πολίτες,και ο ενεργός πολίτης δεν σταματάει το έργο του όταν τελειώνει η βάρδια του.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο συντάκτης του νόμου,που έχει κατατεθεί στην Βουλή των Ελλήνων και έχει κακοποιηθεί τόσο χυδαία, εκφράζει την επιθυμία μιας μερίδας του προσωπικού και των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος που απεχθάνεται της αλλαγές.

Επανειλημμένος έχει διατυπωθεί η άποψη μερικών εξ αυτών,ο φόβος μην γίνει η Ελλάδα σαν την Γερμανία στον τομέα της Πυρόσβεσης και διάσωσης.

Ο μεγάλος τους φόβος είναι να μην χάσουν την δύναμη να διορίζουν μόνιμους,να μην χάσουν την δύναμη να απειλούν,να εκφοβίζουν και τέλος να διοικούν χωρίς επιπτώσεις.

Σαν παράδειγμα αναφέρω την Γερμανία της οποίας η Πυροσβεστική Υπηρεσία απολαμβάνει τεράστιο σεβασμό από την πυροσβεστική κοινότητα και που η τάξεις της απαρτίζονται κατά 80% από εθελοντές.
Ο συγκεκριμένος νόμος φάρσα που έχει κατατεθεί στην Βουλή για ψήφιση θα είναι και το τέλος του εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα.

2.000 έμπειροι Εθελοντές Πυροσβέστες θα αποχωρήσουν από της τάξεις του ΠΣ με την ψήφιση του. Δεν θέλω να σας κουράσω με παραδείγματα και μακρηγορίες.

Θέλω να σας αφυπνίσω!

Θέλω να πράξετε το λογικό!

Θέλω να ψηφίσετε με βάσει το καλό της Πατρίδας,το καλό του τόπου μας!

Δημήτρης Μανιάτης
Εθελοντής Πυροσβέστης (ΑΜ.01Ο12)
9ος ΠΣ Αθηνών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.