Μεγάλο φιάσκο της Κυβέρνησης για το Νομοσχέδιο περί εθελοντή πυροσβέστη

 

1/10/2011

Όλα τα περιμέναμε από αυτή την Κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, κανείς όμως δεν περίμενε ότι θα καταστρέψει και κάτι που πλέον θεωρείται θεσμός και αναγκαιότητα, κάτι που φτιάχνει ενεργούς πολίτες, που παίρνουν την ασφάλεια της χώρας επάνω τους, πολλές φορές –αν όχι όλες- θυσιάζοντας τον προσωπικό, επαγγελματικό και οικογενειακό τους χρόνο, για να υπηρετήσουν το Πυροσβεστικό Σώμα ως εθελοντές πυροσβέστες.

Μιλάμε για το θεσμό που θεμελιώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, με τον 1951/91. Πολίτες με καλή υγεία, καλή φυσική κατάσταση και εκπαίδευση που δίνεται από το πυροσβεστικό Σώμα, φορώντας τη στολή και τα διακριτικά του και φέροντας την ειδική ταυτότητα, εκτελούν υποχρεωτικές υπηρεσίες 4 φορές το μήνα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και μάχονται επιχειρώντας στην πρώτη γραμμή μαζί με τους μονίμους συναδέλφους τους, σε φωτιές, τροχαία ατυχήματα και φυσικές καταστροφές, προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και το δασικό πλούτο της χώρας.

Ο θεσμός αυτός μετά από 4 χρόνια διαβουλεύσεων της αρμόδιας επιτροπής, αναβαθμισμένος, προτάθηκε για ψήφιση και αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ως δια μαγείας και δια χειρός κάποιας επικίνδυνης αναρμόδιας νομικού της πολιτείας, όχι μόνο δεν αναβαθμίστηκε αλλά πηγαίνει για ψήφιση στο Κοινοβούλιο απλά για να δώσει τέλος στο θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη!

Όλα τα προνόμια καταργήθηκαν, αλλά και η στολή του πυροσβεστικού Σώματος που περήφανα έφεραν αυτοί οι ένστολοι πολίτες, με το καινούριο Νομοσχέδιο, υποχρεούνται να φέρουν διαφορετικού χρώματος με διαφορετικά διακριτικά και μειωμένων τεχνικών προδιαγραφών.

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, που οι ίδιοι οι πολιτικοί και τα εγκάθετα τσιράκια τους, έφεραν τον Ελληνικό λαό, ένα περήφανο δηλαδή λαό, να είναι ο παρίας της Ευρώπης, έτσι φέρνουν οι μανδαρίνοι τον εθελοντή πυροσβέστη να είναι ο παρίας στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Αυτό είναι σίγουρο ότι δεν θα περάσει! Ίσως, η συγκεκριμένη …μανδαρίνος είχε κατά νου αυτή την κατάληξη, τώρα λοιπόν, μπορεί να είναι ήσυχη ότι η αποστολή της εξετελέσθη και ο θεσμός του εθελοντή πυροσβέστη παύει να υπάρχει σε αυτός το κράτος παρία, σε αυτό το κράτος απατεώνα, με τους καλοταϊσμένους και καλοβολεμένους μανδαρίνους του, που απλά το κατάντησαν τριτοκοσμικό.

Ίσως πριν τη χαριστική βολή να υπάρχει η τελευταία ελπίδα σωτηρίας που εξαρτάται από την επιτροπή του Νομοσχεδίου της Βουλής, κάνουμε δε έκκληση να μην περάσει το Νομοσχέδιο υπό τη μορφή αυτή και να δοθεί πάλι η ζωή και η ενέργεια στον εθελοντή πυροσβέστη ιδίως τώρα, που η πατρίδα μαστίζεται και βυθίζεται στο χάος της οικονομικής κρίσης.

Ελπίζουμε πλέον μόνο στην φιλοπατρία, τούτη την ύστατη στιγμή των βουλευτών της αρμόδιας επιτροπής!

Πρέπει να ξέρουν όλοι οι αρμόδιοι που στα χέρια τους βρίσκεται το νομοσχέδιο, ότι με την ψήφισή του, την επόμενη κιόλας μέρα, σε όλους τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και κλιμάκια της χώρας, θα κατατεθούν οι παραιτήσεις όλων των εθελοντών μαζί με τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Απόστολος Μενεγάκης
Εθελοντής Αρχιπυροσβέστης Π.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.