Εκπαίδευση των Πυροσβεστών της Π.Υ. Λαυρίου

 

23/12/2011

Στις 22-23 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση-άσκηση του προσωπικού της Π.Υ. Λαυρίου με αντικείμενο “Πυρκαγιές Υγρών Καυσίμων” στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Δ.Α.Α.

Στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά επτά (7) Εθελοντές Πυροσβέστες στα εξής αντικείμενα:

 • “Προσέγγιση Πυρκαγιάς Υ.Κ. σε ομάδα” η οποία διεξήχθη στον εξομοιωτή πυρκαγιάς της Υπηρεσίας με σενάριο προπανίου.
 • “Έρευνα Καιόμενου Χώρου για Εντοπισμό και Απεγκλωβισμό Θύματος” η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος (τύπου Boeing 737-200)

  Oι πυροσβέστες της Π.Υ. Λαυρίου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Δ.Α.Α. όπου τους παρουσιάστηκε η Ιστορία,η Δομή,Η Αποστολή-Έργο και ο Εξοπλισμός της.
  Τη Τρίτη,13-12-11,πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Π.Υ. Λαυρίου στο Μουσείο του Πυροσβεστικού Σώματος με τη συμμετοχή επίσης Εθελοντών Πυροσβεστών.
  Υπενθυμίζεται ό,τι από πέρυσι μέχρι σήμερα, Εθελοντές Πυροσβέστες της Π.Υ. Λαυρίου έχουν συμμετάσχει σε εκπαιδεύσεις σχετικά με

  α) Δασικές Πυρκαγιές (Δασαρχείο Λαυρίου,Π.Υ.)
  β) Πυρκαγιά σε Πλοίο (Πλοίο Marmari Express,Π.Υ.)
  γ) Απεγκλωβισμός Θύματος από όχημα,Α’ Βοήθειες (Ε.Κ.Α.Β. Λαυρίου,Π.Υ.)
  δ) Συμβάντα Αγωγού Φυσικού Αερίου (Δ.Ε.Φ.Α.,Π.Υ.)
  ενώ επισκέφθηκαν και τον Αρχαιολογικό Χώρο Σουνίου όπου και ξεναγήθηκαν.

  Το εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης της Π.Υ. Λαυρίου το οποίο συνδυάζει ισχυρή θεωρητική γνώση με πραγματική πρακτική άσκηση ετοιμάζει το Προσωπικό της Π.Υ. Λαυρίου (έμμισθους,εποχιακούς,εθελοντές) ώστε να ανταποκρίνονται ακόμα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά σε όποιο είδος συμβάντος κληθούν να ανταποκριθούν.

  Ανταπόκριση Μενεγάκης Απόστολος – Αργυροκαστρίτης Αλέξανδρος

 • Κάντε το πρώτο σχόλιο

  Υποβολή απάντησης

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.