Ανακλήθηκαν οι άδειες για εκατό ξενοδοχεία!

 

20/3/2015

Ανακλήθηκε το ειδικό σήμα λειτουργίας εκατό (!) ξενοδοχείων που λειτουργούν στη Ρόδο, Κω και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, με αποφάσεις που εκδόθηκαν από τον ΕΟΤ στη διάρκεια των τελευταίων ημερών!
Χωρίς το ειδικό σήμα, τα ξενοδοχεία αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, γεγονός που θα έχει εύλογες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Η βασική αιτία της ανάκλησης των ειδικών σημάτων, είναι ότι δεν κατατέθηκαν στον ΕΟΤ τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας, κάτι που υποχρεωτικά πρέπει να γίνει. Επειδή ακριβώς δεν κατατέθηκαν τα πιστοποιητικά, η διεύθυνση του ΕΟΤ προέβη στα δέοντα και αυτές τις μέρες εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις από το υπουργείο.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα περισσότερα πιστοποιητικά πυρασφάλειας που δεν κατατέθηκαν οφείλονται σε λόγους αμέλειας και όχι επειδή υπάρχουν επί της ουσίας προβλήματα, που αφορούσαν την πυρασφάλεια των ξενοδοχείων.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό, αναμένεται ότι οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων θα σπεύσουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και έτσι ο ΕΟΤ θα τους χορηγήσει ξανά το ειδικό σήμα λειτουργίας.
Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις, που όπως λένε αυτοί που ξέρουν, κάποια ξενοδοχεία δεν θα μπορέσουν να προσκομίσουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας, κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, αφού η νομοθεσία είναι σαφέστατη στο θέμα αυτό. Όπως και να έχει όμως το πράγμα είναι σοβαρό ζήτημα το γεγονός και προκαλεί εύλογους προβληματισμούς.

Πηγή : www.rodiaki.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.