Τάγμα Ναυτών Πυροσβεστών Μασσαλίας

 

12/4/2012

Μασσαλία 28 Οκτωβρίου 1938. Μια μεγάλη φωτιά ξεσπά στο πολυκατάστημα Nouvelles Galeries (κάτι αντίστοιχο με το Μινιόν της 10ετιας του 80). Ενισχύσεις σπεύδουν στο σημείο. Η Πυροσβεστική Μονάδα του Ναυτικού (Ναύσταθμος) από τη Toulon στέλνει 32 πυροσβέστες με 6 οχήματα που φτάνουν στο συμβάν στις 5 το απόγευμα. Το πολυκατάστημα καταστρέφεται ολοκληρωτικά υπάρχουν 73 θύματα και η φωτιά έχει επεκταθεί στα γειτονικά κτίρια.
Η ναυτική μονάδα μάχεται με επιτυχία και σβήνει τη φωτιά στο Μέγαρο Noailles όπου βρίσκονται μέλη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο Πρωθυπουργός Edouard Daladier, λόγω συνεδρίου του Ριζοσπαστικού Κόμματος. Το τραγικό συμβάν θα θέσει τη πόλη υπό την προστασία της κυβέρνησης, και εννέα μήνες αργότερα στις 29 Ιουλίου 1939 Νομοθετικό Διάταγμα δημιουργεί το Τάγμα Ναυτών Πυροσβεστών της Μασσαλίας.

Στις 6 δεκαετίες που ακολουθούν η οικονομική και πληθυσμιακή ανάπτυξη της πόλης δίνει επιπλέον αρμοδιότητες στο BMPM που αναπτύσσετε και εκσυγχρονίζεται συνεχώς για να φτάσει σήμερα τη δύναμη των 2.500 ανδρών και γυναικών με περισσότερα από 400 οχήματα άμεσης επέμβασης (ασθενοφόρα, αστικά και δασικά πυροσβεστικά οχήματα) και 16 πυροσβεστικά πλοία.40 χρόνια μετά τη δημιουργία του, το τάγμα έχει πλέον δύναμη προσωπικού συντάγματος και με εισήγηση του Ναύαρχου Lannuzel, Α/ΓΕΝ, ο ΥΕΘΑ Charles Hernu παραδίδει στη μονάδα τη δικιά της σημαία. Σαν ελάχιστο δείγμα των προσφερομένων υπηρεσιών (1έξοδος ανά 5λεπτά).

Αυτή είναι η σύντομη ιστορία μιας μονάδας που χαίρει της εκτίμησης του πληθυσμού και θρηνεί 30 νεκρούς πεσόντες στο καθήκον στην 70χρονη πλέον ιστορία της.

Μετάφραση προσαρμογή από www.marinspompiersdemarseille.com

Για το Fire Rescue News, Χαράλαμπος Ζαφειρίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.