Εκπαίδευση της Ε.Υ.Δ.Π.Η απο τον 7ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών

 

22/5/2012

Συνεχίστηκε με επιτυχία και αυτή την Κυριακή , ο κύκλος σεμιναρίων – εκπαιδεύσεων που έχει ξεκινήσει από τον χειμώνα το Δ.Σ της Ε.Υ.Δ.Π.Η.

Αυτή την φορά την εκπαίδευση είχε αναλάβει ο επιπυραγός Κος. Καλαϊτζήδης Κων/νος υποδιοικητής του 7ου Π.Σ Αθηνών.
Περιείχε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Στην θεωρία ο Κος υποδ/της αναφέρθηκε στην βοήθεια και την συνδρομή των εθελοντικών ομάδων σε αστικά συμβάντα και στις σωστές και ορθές ενέργειες κατά την διάρκεια εμπλοκής σε αστικό συμβάν.

Το θεωρητικό μέρος έκλεισε με μια μεγάλη συζήτηση με θέμα την νομοθεσία περί “αστικών ευθυνών” τόσο του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και των εθελοντικών ομάδων που εμπλέκονται σε αστικό συμβάν.

Περνώντας στην πρακτική έγινε παρουσίαση αναπνευστικών συσκευών με ορολογία κάθε οργάνου , σωστός και ορθός τρόπος με τον οποίο φοριέται μια αναπνευστική συσκευή. Ακολούθησε πρακτική εξάσκηση από μέλη ( νέα κυρίως ) της Ε.Υ.Δ.Π.Η με χρήση συσκευών και είσοδο σε φλεγόμενο κτίριο. Για τον σκοπό αυτό έγινε χρήση συσκευής παραγωγής καπνού σε αποθηκευτικό χώρο στις εγκαταστάσεις της Ε.Υ.Δ.Π.Η.

Κλείνοντας την εκπαίδευση ο Κος υποδ/της τόνισε τον βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκετε η υπηρεσία και ευχαρίστησε όλους για την εθελοντική προσφορά στο έργο του Σώματος.

Ανταπόκριση για το Fire.gr, Κυριάκος Σαββόγλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.