Αποδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος

Βαθμολογία

Όταν ξεκίνησαν οι ενέργειες για την «αποκατάσταση» της εργασιακής ομηρίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών με τη δημιουργία των Πυροσβεστών «Πενταετούς Υποχρέωσης» , κάποιοι χάρηκαν, αφού οι 4000 (αν θυμάμαι καλά) που μπήκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα ήταν από την «ραχοκοκαλιά» των συμβασιούχων, των ΕΤΟΙΜΩΝ και ΕΜΠΕΙΡΩΝ στον τομέα της πυρόσβεσης.
Πολλοί όμως ήταν εκείνοι, αξιωματικοί και μόνιμοι του Σώματος, που αντί να χαρούν, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το τι θα γινόταν στη συνέχεια.
Βλέπετε, οι άνθρωποι ήξεραν.
Ήξεραν ότι το πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού στην πυροσβεστική ΔΕΝ θα λυθεί.
Βλέπετε, τα «κουκιά» δεν βγαίνουν.

Μπορεί να καλύφθηκαν κάποια κενά, αλλά έμειναν ανοιχτό κάποια άλλα, εξίσου σημαντικά, για να μην πούμε ότι ανοίχτηκαν και καινούργια. Βρισκόμαστε στην αντιπυρική περίοδο, και δυστυχώς πολλές περιοχές της χώρας στερούνται του κατάλληλου δυναμικού το οποίο θα επανδρώσει τα περιπολικά δασών.

Για να μην πούμε και για τις άλλες ελλείψεις.
ΠΑΛΙ οι γνωστές ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ.
Και ενώ πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνουν προσλήψεις Συμβασιούχων γιατί δεν είναι να παίζουμε με την φωτιά, δεν έχουμε την «πολυτέλεια» του όποιου κενού στην αντιμετώπιση του πύρινου εφιάλτη, ΤΙ κάνουν οι αρμόδιοι;
ΤΙΠΟΤΑ.
Και δεν μιλώ για την ηγεσία του Σώματος..
Όταν εκτελείς εντολές «από ψηλά» δεν μπορείς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ!
Νάτο το τίποτα που είπαμε πριν.
Μιλώ για τα 300 ΤΙΠΟΤΑ, που «σχεδίαζαν» τη θωράκιση της χώρας απέναντι στις πυρκαγιές.
Μιλώ για αυτούς (της όποιας απόχρωσης) που ενώ δεχτήκαν ΜΥΡΙΕΣ προειδοποιήσεις και προτάσεις από την Ε.Α.Π.Σ, άλλες τόσες από σωματεία και φορείς Πυροσβεστών, συμβασιούχων και μονίμων, τα έγραψαν ΟΛΑ στα παλαιοτερα των υποδημάτων τους, και για ακόμα μια χρονιά θα έχουμε ένα ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, το οποίο θα σταθεί (όσο μπορεί) για ακόμα μια φορά στα πόδια του χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού του.

Και για τα τελευταία χρόνια, θα πουν τη γνωστή δικαιολογία, ξέρετε ποια.
Εκείνη της «οικονομικής κρίσης», που στο όνομα της έγινε η «σφαγή» σε μισθούς συντάξεις επιδόματα…
Μόνο που σε πολλές περιπτώσεις στη χώρα μας, η κρίση είναι «επιλεκτική».
Καλό κουράγιο Συνάδελφοι, και ο Θεός να φυλαει την Ελλαδίτσα μας.

Για το Fire.gr, Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.