Υγιεινή και Ασφάλεια στα Σχολεία

 

31/5/2012

Το αναφερόμενο περιστατικό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας στοιχεία του οποίου αναρτήθηκαν στις 28 Μαΐου 2012 (άρθρο του συναδέλφου κου Σαββόγλου) θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρό, πέραν των ιατρικών ή άλλων δυσάρεστων επιπτώσεων.
Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό διότι αναδεικνύει τα εξής προβλήματα της κοινωνίας μας:

1. Την αδιαφορία του διδακτικού προσωπικού των σχολείων αρχίζοντας από τον Διευθυντή, να επιμορφωθεί δωρεάν για μία εβδομάδα στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ. ΕΠ.) της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Σ.Δ.Δ.Α.), στο πρόγραμμα: «Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων για την Υγιεινή και Ασφάλεια στις Σχολικές – Εκπαιδευτικές Μονάδες».

2. Την αδιαφορία των Δημοτικών Αρχών για την Υγιεινή και Ασφάλεια στις Εκπαιδευτικές Μονάδες των οποίων έχουν την απόλυτη ευθύνη με τον «Καλλικράτη».

3. Της εκάστοτε Διοίκησης της Πυροσβεστικής διότι δεν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους πυρασφαλείας – πυροπροστασίας στα σχολικά κτίρια, ταυτόχρονα με τις αντίστοιχες και υποχρεωτικές από το νόμο ασκήσεις εκκένωσης. Σημειωτέον ότι για διάφορους λόγους σχολεία δεν έχουν πιστοποιητικό πυρασφαλείας αλλά λειτουργούν κανονικά.

4. Αναδεικνύει το πρόβλημα της χώρας μας για απροθυμία, θα έλεγα άγνοια, βασικών κανόνων πρόληψης ατυχημάτων γενικότερα.

Το γεγονός ότι ένας μικρός μαθητής άδειασε έναν πυροσβεστήρα μέσα στη τάξη θα έχει. το πιθανότερο, σαν κατάληξη το μάζεμα τους στο γραφείο του Δντή, αντί να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες – εκπαίδευση και εξάσκηση ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν αφενός τη χρήση τους και αφετέρου το σφάλμα του συμμαθητή τους.

Αγαπητό fire.gr πιστεύεις ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα έχει αλλάξει κάτι. Οι σύλλογοι γονέων αποτελούνται από τους γονείς που δεν παρευρίσκονται στις συγκεντρώσεις γονέων και κηδεμόνων για να συνομιλήσουν με τους διδάσκοντες και οι υπηρεσίες από τους ίδιους ανθρώπους που επί χρόνια έχουν μπερδέψει το φάκελο «προς ενημέρωση» με το φάκελο «καλάθι των αχρήστων». Οι εξαιρέσεις δε επιβεβαιώνουν τους κανόνες.

Ο βοών εν τη ερήμω
Χ. Ζαφειρίου

Πιστοποιημένος από το ΙΝ. ΕΠ. της Σ.Δ.Δ.Α. για τη «Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων για την Υγιεινή και Ασφάλεια στις Σχολικές – Εκπαιδευτικές Μονάδες».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.