Επιστολή προς Φορείς & Υπηρεσίες αναφορικά με άγνοια πυρασφάλειας

 

1/6/2012

Αγαπητοί επισκέπτες & επισκέπτριες του Fire.gr μετά από τα ρεπορτάζ που έκανε ο Αγαπητός συνάδελφος μας κ. Σαββόγλου Κυριάκος προβήκαμε σε επιστολή σε αρμόδιους φορείς & υπηρεσίες με σκοπό να πάρουν θέση και να καταλάβουμε και εμείς, αλλά και όλος ο κόσμος που διαβάζει αυτά τα άρθρα, τι τελικά ισχύει στην Ελλάδα σε ότι αφορά την πυρασφάλεια στα σχολεία και τα μέτρα προστασίας των μαθητών.
Από έρευνα που κάναμε βρήκαμε ότι το βασικό υλικό που περιέχει ένα πυροσβεστήρας κόνεως κατηγορίας ΑΒC είναι κατά βάση το Φωσφορικό Μοναμμώνιο σε συγκέντρωση 40% (Monoammonium Phosphate NH4H2PO4). Γενικότερα οι πυροσβεστήρες κατηγορίας ABC έχουν είναι το κύριο κατασβεστικό υλικό, το Φωσφορικό Μοναμμώνιο και αναμειγνύεται μερικές φορές και με θειϊκή αμμωνία. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό φωσφορικού μοναμμώνιου περιέχει η σκόνη, τόσο καλύτερη κατασβεστική ικανότητα έχει. Το ποσοστό μπορεί να είναι απο 10 έως 90 %. Τέτοια σκόνη είναι και η ABC 40% που σημαίνει ότι το 40 % της σκόνης είναι το Φωσφορικό Μοναμμώνιο. Όταν το ποσοστό από Φωσφορικό Μοναμμώνιο είναι πάνω απο 40% στην σκόνη τότε αυτή είναι κατάλληλη σε κατασβέσεις σε μέταλλα , κατηγορία D.

Επειδή λοιπόν πολλά ακούστηκαν αναφορικά με την εισπνοή της σκόνης αυτής, σας παραθέτουμε ένα κείμενο αναφορικά με την επικινδυνότητα του υλικού αυτού.

Εισπνοή:
Το Φωσφορικό Μοναμμώνιο προκαλεί ερεθισμό στο αναπνευστικό σύστημα και συμπτώματα δύσπνοιας, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα, και δυσκολία στην αναπνοή.

Κατάποση:
Το Φωσφορικό Μοναμμώνιο προκαλεί ερεθισμό στο γαστρεντερικό σύστημα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία, διάρροια και έμετο.

Επαφή με το δέρμα:
Το Φωσφορικό Μοναμμώνιο προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα με κοκκινίλες φαγούρα και πόνο.

Επαφή με τα μάτια:
Το Φωσφορικό Μοναμμώνιο προκαλεί ερεθισμό κοκκινίλα στα μάτια και πόνο.

Πληροφορίες από : http://muby.itgo.com

Ακολουθεί η επιστολή που στείλαμε

Προς Πίνακα Αποδεκτών

  • Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος (Τμήμα Πυρασφάλειας)
  • Υπουργείο Παιδείας
  • Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος
  • Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
  • Σύλλογος η Πυροπροστασία
  • Μ.Μ.Ε

Αγαπητοί κύριοι,

μετά από δημοσίευση άρθρου “Στο νοσοκομείο μικροί μαθητές από πυροσβεστήρα σε δημοτικό σχολείο στην Αρτέμιδα” στις 24 Μαΐου στην ιστοσελίδα Ανατολική Αττική News, ευαισθητοποιηθήκαμε και κάναμε ρεπορτάζ με τον τοπικό μας ανταποκριτή κ. Σαββόγλου Κυριάκο όπου και αναρτήσαμε άρθρο στο Διαδικτυακό Περιοδικό για την Πυρόσβεση & την Διάσωση www.fire.gr με τίτλο “Οι συνέπειες της Άγνοιας στα σχολεία για την πυρασφάλεια”, μετά από συνεχόμενες οχλήσεις μας δεν καταφέραμε να ακούσουμε μια επίσημη άποψη από το σχολείο για το συμβάν και βάσει σχολιασμών μητέρας που το παιδί της ενεπλάκη στο συμβάν αυτό & αναρτήσαμε την συνέχεια με τίτλο “Οι συνέπειες της Άγνοιας στα σχολεία για την πυρασφάλεια μέρος 2ο”,
όπου μητέρα κάνει ανώνυμα (λόγω απειλών) καταγγελία για την παντελή απουσία ενδιαφέροντος αναφορικά με το περιστατικό τόσο από την Διοίκηση του Σχολείου όσο και από τους δασκάλους.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες καθώς θεωρούμε ότι μπορεί η πυρασφάλεια στην χώρα μας να βρίσκεται σε επίπεδα χαμηλά αλλά τουλάχιστον σε ότι αφορά ΠΑΙΔΙΑ και ιδιαίτερα σχολεία τέτοια περιστατικά θα πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης!

Θα επιθυμούσαμε την βοήθεια σας έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα για το ποιος έχει την ευθύνη και τι μέτρα πρέπει να πάρουν οι υπεύθυνοι έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό σε
κανένα σχολείο στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε εκ των πρότερων για την υποστήριξη σας


Ρέτσιος Σ. Ιωάννης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.