Γεωγραφικές γνώσεις και Πυροσβεστικές υπηρεσίες

 

20/9/2012

Όλα τα κράτη του κόσμου έχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ας γνωρίσουμε λοιπόν και κάποιες μακρινές από την Ελλάδα, γεωγραφικά, δημοκρατίες.

Trinidad και Tobago
Η Δημοκρατία του Τρίνινταντ και Τομπάγκο έχει έκταση 5.128 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελείτε από δύο μεγάλα νησιά το Τρίνινταντ που είναι το μεγαλύτερο (94% της συνολικής έκτασης) και συγκεντρώνει το 96% του πληθυσμού, το Τομπάγκο και πολλά μικρότερα.

Το Τρίνινταντ ανακάλυψε ο Κολόμβος το 1498 και γίνεται Ισπανική αποικία μέχρι το 1797 που το κατέκτησαν οι Άγγλοι. Το Τομπάγκο αλλάζει συχνά χέρια μεταξύ των Ισπανών, Εγγλέζων, Γάλλων, Ολλανδών και άλλων αποίκων μέχρι το 1802 που με τη συνθήκη της Amiens δίνεται στην Αγγλία.
Η χώρα αποκτά την ανεξαρτησία της το 1962 και γίνεται δημοκρατία το 1976. Είναι μια χώρα κατά κόρον βιομηχανική με κύριους τομείς τα πετροχημικά και το πετρέλαιο.

… Στην υπηρεσία του λαού.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Τρίνινταντ και Τομπάγκο λειτουργεί βάσει του νόμου της Δημοκρατίας Κεφάλαιο 35:50, σαν υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας.
Οι υπηρεσίες διαιρούνται σε τέσσερεις βασικές περιφέρειες τη Βόρια, τη Νότια τη Κεντρική και του Τομπάγκο.

Παράλληλα λειτουργούν και οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών, με 24 ασθενοφόρα και προσωπικό 62 ειδικευμένων παραϊατρικών πυροσβεστών σε 24ωρη βάση.

Το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας έχει πολλές υπηρεσίες Κεντρική Διοίκηση, Στρατού, Αστυνομίας, Φυλακών, Πυροσβεστικής, Πολιτοφυλακής, Μεταναστεύσεων, Εθνικών συμβόλων και Το Γραφείο Διαχείρισης Κρίσεων από το 2005.
Το Γραφείο Διαχείρισης Κρίσεων είναι υπεύθυνο, πέραν των αυτονόητων καθηκόντων του, να εκπαιδεύει το πληθυσμό πάνω σε θέματα πολιτικής προστασίας ώστε να μπορεί να αντιδράσει σωστά, να αυτό-οργανωθεί και να γίνει οικονομία εξειδικευμένων δυνάμεων.

Barbados
250 περίπου ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Τρίνινταντ και Τομπάγκο βρίσκεται το Μπαρμπάντος (Barbados)

Το νησί έχει έκταση 431 τετραγωνικά χιλιόμετρα και διαφορετικό πολίτευμα με Συνταγματική Βασιλεία, και Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Σήμερα ανώτατος άρχων είναι Ελισάβετ η 2η , Βασίλισσα του Μπαρμπάντος δια του αντιπροσώπου της Governor-General, Elliott Belgrave και του Πρωθυπουργού Freundel Stuart. Η οικονομία του νησιού βασίζεται στο Τουρισμό.
Η ιστορία της πυροσβεστικής υπηρεσία αρχίζει το 1840 όταν 1 δεκανέας και 15 άνδρες υπό τα διαταγές του Κυβερνήτη δημιουργούν την Bridgetown Fire Company.

Στην ουσία ξεχωριστή από την αστυνομία πυροσβεστική υπηρεσία δημιουργείτε το 1955. Ο εξοπλισμός της εκείνη την εποχή μία αντλία αυτοκινούμενη Dennis, δύο υδροφόρα των 600 γαλονιών (2,27 τόνων) Dennis, μία αυτοκινούμενη αντλία Merryweather, ένα υδροφόρο 350 γαλονιών (1,32 τόνων) Austin και δύο αντλίες πάνω σε τρέιλερ. Το 1957 παίρνει από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας την ευθύνη πυρόσβεσης του αεροδρομίου και σιγά με το χρόνο επεκτείνει τις δραστηριότητες και τα σημεία παρουσίας της

Σήμερα το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας είναι 239 άτομα.

Το μήνυμα που επιθυμεί να περάσει η υπηρεσία μέσα από την νέα και όμορφη ιστοσελίδα της είναι η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στο πληθυσμό ταυτόχρονα με εγκατάσταση συστήματος ανταλλαγής απόψεων – ιδεών – προτάσεων σε θέματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας. (http://www.fireservice.gov.bb)

Μετάφραση – Προσαρμογή για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.