Πυρκαϊά στην Β. Αττική οι Εθελοντικές Ομάδες παρών

 

10/9/2012

Για πολλοστή φορά ( όχι μόνο φέτος) οι εθελοντικές ομάδες της Βόρειας Αττικής, απέτρεψαν μια καταστρεπτική πυρκαιά εν τη γεννέση. Χάρη στην εγρήγορση, την συνεργασία και την αποτελεσματικότητά τους, σώθηκε το δάσος του Μορτερό στην Ν.Ερυθραία, ένα δάσος πευκόφυτο με πυκνή βλάστηση από θάμνους και πουρνάρια.
Στις 14.30 περίπου το μεσημέρι της Κυριακής και επί των οδών Παπαδάκη & Δάσους , (Δείτε χάρτη στο Google ) , ξέσπασε πυρκαιά εντός της τεράστιας αυτής δασικής έκτασης. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα οχήματα
Εκάλη 2 , 3 και 4, το Ροδόπολη 2, τα Αγ.Στέφανος 2, 3 καθώς και το 9.28 ( περιπολικό όχημα της Π.Υ στην περιοχή). Η επέμβαση ήταν άμμεση με αποτέλεσμα να καεί περίπου μισό στρέμμα δασικής έκτασης.

Για άλλη μια φορά λοιπόν οι συγκεκριμένες ομάδες της Εκάλης της Ροδόπολης και του Αγ.Στεφάνου, έδειξαν σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι ειδικά όταν υπάρχει στάδιο επιφυλακής σύμφωνα με τον χάρτη της Γ.Γ.Π.Π.

Οι φωτογραφίες είναι από τους εθελοντές της Ο.Ε.Δ.Δ Εκάλης Φιλιπόπουλο Νίκο & Φραγκάτο Πέτρο.

Ανταπόκριση για το Fire.gr, Σαββόγλου Κυριάκος

Πατήστε τις φωτό για μεγέθυνση…


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.