Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, Πρώτη γιορτή του Χρόνου

 

26/11/2012

Όλοι μας έχουμε δύναμη και ελπίδα για το καλλίτερο αύριο, τις μέρες που έρχονται θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε λίγο τους ρυθμούς και τις σκέψεις της ζωής μας.
Όλο και κάποιο έχτρα λαμπάκι θα φωτίσει το χώρο μας, όλο και κάποιο κούτσουρο θα τρίξει τα κάλαντα, όλο και κάποιο κεράκι θα μας φέρει πιο κοντά, όλο και κάποια γιρλάντα θα δείξει το δρόμο στο Άγιο των παιδιών.

Για να μην έρθουν όμως τα πάνω κάτω θυμάμαι

 • Χρησιμοποιήστε διακοσμήσεις που έχουν εγκριθεί για την ασφάλεια τους με προδιαγραφές. Η συσκευασία να περιέχει σφραγίδες ή ετικέτες που δείχνουν ότι το προϊόν είναι ασφαλές για χρήση στο σπίτι σας. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικές διακοσμήσεις που δεν διαθέτουν έγκριση ασφαλείας μπορεί να βάζετε σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία.
 • Ελέγξτε τη φυσική κατάσταση όλων των διακοσμήσεων πριν από τη χρήση. Η διακόσμηση δεν θα πρέπει να εμφανίζει κάποια χαλαρά ή φθαρμένα καλώδια, χαλαρά ή ραγισμένα ντουί, ή άλλες φυσικές βλάβες. Σε αυτή τη περίπτωση αποφεύγουμε τη χρήση των διακοσμήσεων για να αποφευχθεί φωτιά.
 • Αποφεύγουμε τις συνδέσεις πολλών ηλεκτρικών διακοσμήσεων σε μια συγκεκριμένη πρίζα. Αν υπάρξει υπερφόρτωση μπορεί να εκδηλωθεί φωτιά

 • Η αντικατάσταση των λαμπτήρων να γίνεται με λαμπτήρες ίδιας ισχύος, ανάλογα με την περίπτωση. Αν αντικαταστήσετε μια λάμπα με μεγαλύτερη ισχύ από ότι απαιτείται, ενδεχομένως να προκαλέσει υπερθέρμανση σε ολόκληρη την σειρά και να ξεκινήσει μια πυρκαγιά.
 • Αποσυνδέστε όλες τις ηλεκτρικές διακοσμήσεις, όταν βγείτε από το σπίτι ή πάτε για ύπνο. Αφήνοντας τις διακοσμήσεις σας χωρίς επίβλεψη σημαίνει ότι κανείς δεν θα παρατηρήσει κάποια φωτιά στο ξεκίνημα της. Όλα τα ηλεκτρικά εξαρτήματα υπερθερμαίνονται όταν μείνουν σε λειτουργία για μία μεγάλη χρονική περίοδο.

  Εξωτερικοί χώροι

 • Χρησιμοποιείτε μόνο τα φώτα και τις ηλεκτρικές διακοσμήσεις που έχουν εγκριθεί για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Τα Εξωτερική φώτα και διακοσμήσεις έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν τη βροχή, το χιόνι, και άλλα στοιχεία της φύσης. Χρησιμοποιώντας διακοσμήσεις που έχουν εγκριθεί για εσωτερική χρήση μπορεί να προκαλέσετε φωτιά, όταν έρχονται σε επαφή με ορισμένα στοιχεία.
 • Διαβάστε προσεκτικά και ελέγξτε όλες τις συσκευασίες της διακόσμησης για να βεβαιωθείτε ότι οι διακοσμήσεις είναι ασφαλείς για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.
 • Χρησιμοποιήστε μια σκάλα από ξύλο, υαλοβάμβακα ή πλαστικό αντί από μέταλλο. Χρησιμοποιώντας μια σκάλα φτιαγμένη από υλικά εκτός από μέταλλο θα μειώσει τον κίνδυνο να πάθετε ηλεκτροπληξία ή να ξεκινήσει φωτιά.
 • Κρατήστε όλα τα καλώδια επέκτασης μακριά από το νερό και το χιόνι. Αν τα καλώδια επέκτασης έρθουν σε επαφή με στάσιμα νερά μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία.

  Δέντρο Υγρό αριστερά & Δέντρο Ξερό δεξιά

 • Να καταβρέχεται το δέντρο σας σε καθημερινή βάση για να κρατηθεί φρέσκο. Με τη διατήρηση της φρεσκάδας του δέντρου σας καθ όλη την περίοδο των διακοπών θα μειωθεί ο κίνδυνο φωτιάς που θα μπορούσε να προκληθεί από την ανάφλεξη των διακοσμήσεων.


  «Χριστούγεννα Πρωτούγιννα, πρώτη γιουρτή του χρόνου
  για βγάτι ,διέτι, μάθιτι πως η Χριστός γιννιέτι.
  Γιννιέτι κι ανατρέφιτι στου μέλι και στου γάλα
  Του μέλι τρων’ οι άρχοντις, του γάλα οι αφιτνάδις,

  Κι του μιλισσουβότανου δώστι στα παλληκάρια,
  Κι του κηρουσταλλάγματα στουν Aγιου Κουσταντίνου.
  Κι ανοίξτι τα κουτάκια σας τα κατακλειδουμένα,
  Κι ανοίξτι τις κασέλις σας τις μουσχουμυρισμένις
  Κι δώστι μας τουν κόπου μας γιατί κι αλλού θα πάμι»

  [ Κάλαντα από το Κονιάκο Δωρίδος)


  ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ

  Πηγή: http://www.wikihow.com, http://www.musicheaven.gr

  Μετάφραση – Προσαρμογή για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου

 • Κάντε το πρώτο σχόλιο

  Υποβολή απάντησης

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.