Virgin Islands Fire and Rescue Service – Π.Υ. Παρθένοι Νήσοι

Βαθμολογία

2/11/2012

Οι Παρθένοι Νήσοι κατοικούντο από τις φυλές Arawak, Carib, και Cermic, οι οποίοι αφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της αποικιακής περιόδου, λόγω της υποδούλωσης, ξένων ασθενειών γι αυτούς και τελικά από μαζική αυτοκτονία.
Τα νησιά πήραν το σημερινό όνομά τους από τον Χριστόφορο Κολόμβο νησιά «Santa Ursula y las Once Mil Vírgenes» που αργότερα μειώθηκε σε «Lας Virgenes», μετά το θρύλο του Santa Ursula και τις 11.000 παρθένες της.
Ευρωπαίοι άποικοι αργότερα εγκαταστάθηκαν δημιούργησαν φυτείες ζάχαρης και τουλάχιστον μια φυτεία καπνού αγοράζοντας σκλάβους από την Αφρική. Οι φυτείες εγκαταλείφθηκαν, αλλά οι απόγονοι των σκλάβων παρέμειναν και αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, που μοιράζονται μια κοινή Άφρικο – Καραϊβική κληρονομιά μαζί με τον υπόλοιπο αγγλόφωνο πληθυσμό της Καραϊβικής.

Το 1916 και το 1917, η Δανία και οι ΗΠΑ, επικύρωσαν συνθήκη στην οποία η Δανία πούλησε το Δανέζικο τμήμα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έναντι 25 εκατομμύριων δολαρίων σε χρυσό. Στη δεκαετία του 1990 ένας οργανισμός τουρισμού του Πουέρτο Ρίκο σε μια καμπάνια μετονόμασε τα νησιά σε «Ισπανικούς Παρθένους Νήσους», αν και είναι σπάνια ονομασία προσδιορίζονται έτσι σε κάποιους χάρτες και άτλαντες. Είναι μέρος της Κοινοπολιτείας του Πουέρτο Ρίκο.

Σύμφωνα με Αστυνομική Διάταξη του 1961, κεφάλαιο 142 των Νόμων των Παρθένων Νήσων και της συναφούς νομοθεσίας , η Αστυνομία των Παρθένων Νήσων ανέλαβε την ευθύνη για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς στη χώρα ιδρύοντας ειδικό τμήμα.
Το 1981, ο κ. W.Μ. Ward, διοικητής των δυνάμεων πυρόσβεσης, υπέβαλε έκθεση προς την κυβέρνηση σχετικά με τη σκοπιμότητα δημιουργίας ανεξάρτητης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας διόρισε τον κ. Ward ως Σύμβουλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπό τη Κυβέρνηση των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Η εντολή του ήταν να παρέχει συμβουλές σχετικά με τη σκοπιμότητα δημιουργίας ανεξάρτητης Πυροσβεστική Υπηρεσία, με ιδιαίτερη αναφορά στην ίδρυση, τον εξοπλισμό και την κατάρτιση.

Το 1985, ο κ. Colin Graham διορίστηκε ως ο πρώτος Υπεύθυνος Πυρασφαλείας στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Η εντολή του περιλαμβάνεται η δημιουργία και λειτουργία ενός ανεξάρτητου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ιδιαίτερη αναφορά στην καθιέρωση της κατάρτισης και εξοπλισμού. Διετέλεσε Υπεύθυνος Πυρασφαλείας για μια περίοδο τεσσάρων ετών. Ο σημερινός Επικεφαλής κ. Leando Stoutt, διαδέχθηκε τον κ. Graham το 1989.

Ο αριθμός των θανάτων από φωτιά που έχουν καταγραφεί από το 1970 – 2009 είναι 8. Το 1971 υπήρξαν 2 θάνατοι, το 1973 υπήρξε 1, το 1975 υπήρξε 1, και το 2004 υπήρξαν 4.

Όραμα και δήλωση αποστολής

Όραμα

Εμείς, τα μέλη του Πυροσβεστικού – Διασωστικού Σώματος των Παρθένων Νήσων δεσμευόμαστε για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος. Εμείς θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας μέσα από μια προληπτική προσέγγιση ενισχύοντας συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε. Πιστεύουμε ότι η τοπική υπηρεσία μπορεί να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον υπόλοιπο κόσμο.

Δήλωση Αποστολής
Να προστατεύσει τη ζωή, και να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά σε περιουσία με μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης των πυρκαγιών.
Να εκτελέσει διασώσεις και άλλες ανθρωπιστικές ενεργείς, προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινότητα από τις επιπτώσεις μιας έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των χημικών συμβάντων και των τροχαίων ατυχημάτων.

Να επιθεωρήσει και συμβουλεύσει για όλα τα θέματα πυρασφάλειας, που επηρεάζουν τους ανθρώπους και την περιουσία των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Να μειώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς, μέσω ενός ολοκληρωμένου Κοινοτικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Πυρασφαλείας. Είναι το φυλλάδιο για τα 25 χρόνια της Υπηρεσίας και αξίζει να του ρίξει κάποιος μια ματιά.

Πηγή: http://www.fire.gov.vg
Μετάφραση – Προσαρμογή για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου

(Visited 3 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.