Το μελλοντικό πλοίο με ρόδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού;

 

18/12/2012

Η Ταξιαρχία των Πυροσβεστών του Παρισιού μελετά τη δημιουργία ενός εργαλείου τελείως καινούργιου για τις ανάγκες της ένα πλεούμενο που μοιάζει με φορτηγίδα και μεταφέρεται με φορτηγό. Η φωτογραφία μας εξηγεί πλήρως το σκεπτικό και πιθανότατα να είναι μια πρωτοποριακή παγκοσμίως ιδέα.

Πως φτάσανε μέχρι εδώ;

Αν μια πολύ μεγάλη φωτιά ξεσπάσει στα 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα του τομέα ευθύνης της, εκφράζεται ο φόβος ότι δεν θα μπορούν να τροφοδοτούν τα οχήματα με νερό από το Σηκουάνα τα 2 μικρά πλοιάρια που διαθέτει αυτή τη στιγμή.
Το σενάριο της καταστροφής έχει ως εξής:

ξεσπά πολύ μεγάλη αστική πυρκαγιά (θύελλα φωτιάς) και ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο τροφοδοσίας νερού είτε από βλάβη, είτε από τρομοκρατική ενέργεια. Γνωρίζουν επίσης ότι δύο από τους σπουδαιότερους αποθηκευτικούς χώρους καυσίμων του Παρισιού μπορεί να δημιουργήσουν καταστροφές ανάλογες με αυτές του 2005 στα περίχωρα του Λονδίνου. Το να μετακινηθούν πλωτά μέσα κατά μήκος του Σηκουάνα είναι εφικτό αλλά το σύστημα της ναυσιπλοΐας έχει εμπόδια που μειώνουν απελπιστικά την ταχύτητα επέμβασης.Κόστος ανά μονάδα 450.000 ευρώ.

Η ιδέα συνεπώς είναι να μπορούν να μεταφέρουν σκάφη με μεγάλα φορτηγά και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Οι ειδικές προδιαγραφές προς το παρόν υπό μελέτη αλλά θα φέρουν 2 αντλίες δυνατότητος 5.000 λίτρων το λεπτό η κάθε μία στις οποίες θα προστεθεί και κανόνι νερού με δυνατότητα 2.000 λίτρων το λεπτό. Οι μελέτες γίνονται από τη σχολή μηχανικών ENSIETA, υπό τον καθηγητή Pierre Gourmelen στη Βρέστη, η σχολή ελέγχεται από το Υπουργείο Άμυνας.
Το πότε ακόμη άγνωστο προς το παρόν συνεχίζεται η μελέτη με μικρή χρηματοδότηση του Ομίλου Total (πετρελαιοειδή).
Όπως μας εξηγεί ο Ταγματάρχης Florent Hivert επικεφαλής του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της ταξιαρχίας το όριο ζωής των υπαρχόντων σκαφών είναι 17 χρόνια και στο μέλλον θα χρειαστεί ή να αποκτηθούν όμοια με τα σημερινά σκάφη ή να αποκτηθούν τα νέου σχεδιασμού και μάλιστα 4 αντί για 2.

Η Ταξιαρχία των Πυροσβεστών του Παρισιού επενδύει κάθε χρόνο 13.000.000 ευρώ σε εξοπλισμό ο οποίος χρηματοδοτείται από την πόλη του Παρισιού, το Κράτος και τις κοινότητες που περιβάλλουν το Παρίσι.

Πηγή : www.lepoint.fr
Μετάφραση – Προσαρμογή για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου

Άρθρο του περιοδικού Le Point της 5/5/2009. (Jean Guisnel)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.