O κίνδυνος του να είσαι γυναίκα στο «πρώτο, πρώτης»

Βαθμολογία

3/12/2012

Αφιερωμένο ιδιαίτερα στις γυναίκες συναδέλφους με εκτίμηση για το έργο τους. Η Kristen Winters EMS ξεκίνησε την καριέρα της το 2003. Το 2005-2006 παρακολούθησε το παραϊατρικό σχολείο στο St Joseph Hospital στο Elgin του Ιλινόις. Μετά από 2ετή θητεία σαν νοσηλευτής στα δυτικά προάστια του Σικάγο, μετατίθεται πιο κοντά στο σπίτι της για να είναι κοντά στην οικογένειά της. Η Kristen προσλαμβάνετε με μερική απασχόληση από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία του Lakewood. Παρακολούθησε την πυροσβεστική ακαδημία του McHenry County College. Δεν εργάζεται με πλήρη απασχόληση σε άλλο τμήμα αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση της, μερικώς απασχολούμενη με την ιδιότητά της ως παραϊατρικός – πυροσβέστης στη πυροσβεστική υπηρεσία του LFD.

Όταν άρχισα να γράφω αυτά τα άρθρα, δεν περίμενα τον αντίκτυπο που θα ακολουθούσε. Ωστόσο, τελικά, αυτός είναι και ο στόχος! Για να σας κάνει να σκεφθείτε και να αναλογιστείτε.

Για να είμαστε δίκαιοι, σκέφτηκα ότι θα γράψω για κάτι λίγο διαφορετικό. Όταν με ρωτούν αν το να είμαι μια γυναίκα υπήρξε ποτέ ένα βάρος για μένα ή τους συνεργάτες μου, ένα παράδειγμα έρχεται στο μυαλό μου.

Εργαζόμουν σε μια μεγάλη μητροπολιτική πόλη σαν παραϊατρικός, σε μια περιοχή με αρκετές συμμορίας να την ταλαιπωρούν. Κατά γενικό κανόνα, δύο γυναίκες δεν είχαν ποτέ διατεθεί μαζί σε ένα ασθενοφόρο για λόγους ασφαλείας. Όλα κατανοητά και σεβαστά. Αλλά μια μέρα, λόγω ορισμένων περιστάσεων, δύο γυναίκες ήμασταν στο ασθενοφόρο μαζί.
Δεν ανησυχήσαμε. Ήμασταν και οι δύο δυνατές και ικανές είχαμε δε και ασύρματο, επιπλέον, η αστυνομία παρακολουθεί όλες τις κλήσεις επείγουσας ιατρικής βοήθειας. Θα ήταν μια χαρά.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, κλήση για άνδρα αναίσθητο σε ένα σοκάκι. Πάμε στην τοποθεσία που μας δίνεται αλλά δεν βρέθηκε κανείς. Η αστυνομία 5 λεπτά αργότερα μας καλεί σε τοποθεσία λίγο πιο πέρα και αντικρίζουμε το θύμα ακίνητο με το πρόσωπο προς το έδαφος.

Ελέγχουμε το χώρο για να διαπιστώσουμε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος και η συνάδελφός μου αρχίζει να ασχολείται μαζί του ενώ εγώ έστειλα μήνυμα με τον ασύρματο για τη ακριβή διεύθυνση, αργότερα μάθαμε ότι δεν μας άκουσε κανείς.
Στη συνέχεια πήρα ένα φορητό ασύρματο και τη τσάντα μου με τα εργαλεία για να βοηθήσω τη συνάδελφο.
Τελειώνοντας την εκτίμηση του τραύματος πριν τον μεταφέρουμε άκουσα πίσω μου ένα θόρυβο και γυρίζοντας το κεφάλι είδα μια ομάδα ανδρών με ρούχα χρώματος αντίπαλης προς το θύμα ομάδος να κατευθύνονται αργά προς το θύμα.

Σηκωθήκαμε με τη συνάδελφο και με τα γάντια ακόμα στα χέρια υποχωρήσαμε αφήνοντας το θύμα, προσπάθησα να μιλήσω στον ασύρματο κοιτάζοντας την έκφραση του προσώπου των μελών της συμμορίας … κανένας από αυτούς δεν μιλούσε…

Κέντρο το 509! Θέλουμε βοήθεια … Νοσηλευτές σε κίνδυνο… στο πανικό μου καλούσα στη συχνότητα της πυροσβεστικής, κατά λάθος …

509 από Κέντρο! Ποια η θέση σας … το πέρασα για κακόγουστο αστείο …πίεσα το κουμπί πανικού και έβαλα τον ασύρματο στη ζώνη μου για να έχω τα χέρια μου ελεύθερα να αντιμετωπίσω τους επιτιθέμενους

Τα μέλη της συμμορίας άρχισαν να μας φωνάζουν, μερικοί στα ισπανικά, κάποιοι στα αγγλικά. Προσπαθούσα να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη συνάδελφο η οποία μιλούσε με το κέντρο ζητώντας φοβισμένη βοήθεια … μας απειλούσαν με αντίποινα γιατί βοηθήσαμε το θύμα …

Ξαφνικά ένας μακρινός ήχος σειρήνας γινόταν όλο και πιο καθαρός … τότε το πιο όμορφο πυροσβεστικό όχημα της ζωής μου … 4 πυροσβέστες κατέβηκαν κρατώντας Halligan tool και ακροφύσια σωλήνων… οι επιτιθέμενοι υποχώρησαν λίγο μετά η αστυνομία ανέλαβε το έργο της έχοντας στείλει 4 περιπολικά.
Ασχοληθήκαμε με τον τραυματία και γρήγορα τον μεταφέραμε στο νοσοκομείο.

Στο δωμάτιο των γιατρών πια … άρχισα να τρέμω συνειδητοποιώντας το τι είχαμε περάσει … πόσο κοντά φτάσαμε και στο δικό μας τραυματισμό … αν ήμουν άνδρας θα ήταν διαφορετικά; … γιατί άργησε η αστυνομία; … και τόσα άλλα.

Υπήρξε όμως και ένα καλό συμπέρασμα επίσημα στο κανονισμό υπάρχει πλέον όρος «ποτέ δύο γυναίκες μαζί και μόνες» στο πρώτο πρώτης παροχής πρώτων βοηθειών.

Πηγή: http://firelink.monster.com
Μετάφραση – Προσαρμογή για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.