Κρίσεις Αξιωματικών, Εθελοντές & άλλα

 

Αυτό το άρθρο έρχεται με κάποια μικρή καθυστέρηση, μιας και ο γράφων βρίσκεται στην διαρκή αναζήτηση εργασίας.
Κάλιο όμως αργά, παρά ποτέ.
Πολλά από αυτά που θα διαβάσετε θα πειράξουν κόσμο, όπως αξιωματικούς, πολιτικούς, ακόμα και εθελοντές. Και να ξεκινήσω από τις «κρίσεις» αξιωματικών, το γνωστό σε ΟΛΟΥΣ παιχνίδι στο οποίο πρωταγωνιστούν ένστολοι, και πολιτικοί, γνωστές και άγνωστες «κλίκες».
Διαβάσαμε λοιπόν για τις τελευταίες κρίσεις στο πυροσβεστικό σώμα και φρίξαμε, Όπως πάντα, οι «κρίσεις» στο σώμα δημιουργούν… «κρίση».

Ο όρος «ευδοκίμως τερματίσαντες» μεταφράζεται εδώ και χρόνια σε κανονικό «σιχτίρ – πιλάφ» εκείνων που ΔΕΝ μας κάνουν τόσο κομματικά, όσο και υπηρεσιακά, το τελευταίο αίτιο ΟΧΙ από ανικανότητα, αλλά επειδή χαλούν την πιάτσα, επειδή είναι δραστήριοι, κλπ.

Και δεν τα λέω εγώ αυτά.
Κατά καιρούς έχουν ακουστεί από πολλά στόματα και γραφεί από πολλές πένες.
Μόνο που όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ προκειμένου να σταματήσει αυτό το ΑΙΣΧΟΣ που ουσιαστικά καταστρέφει τα θεμέλια του Πυροσβεστικού Σώματος.
Τα παιχνίδια παίζονται από τους «μεγάλους», μια κλίκα που κάθε τόσο ανανεώνεται, και (το ξαναέγραψα) αν λειτουργεί ακόμα το σώμα, αυτό συμβαίνει χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού του το οποίο βάλλεται από παντού.

Για ακόμα μια φορά, λοιπόν τα όποια παιχνίδια και πειράματα, έστειλαν εκτός σώματος και φυσικά πριν την ώρα τους ΑΞΙΟΥΣ ΜΑΧΙΜΟΥΣ αξιωματικούς και η κίνηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την «αποδυνάμωση» (και αυτό θα φανεί στην αντιπυρική) από Διοικητικούς αρκετών επικίνδυνων περιοχών. Δυστυχώς, τα ΙΔΙΑ παιχνίδια που τόσα χρόνια κάνουν κακό στο Σώμα συνεχίζονται.

Κάποια πράγματα τώρα για τους εθελοντές.
Αλήθεια συνάδελφοι, αναρωτηθήκατε ΠΟΥ βαδίζουμε;
ΤΙ γίνεται για την διάδοση και ενδυνάμωση του θεσμού;
ΠΟΣΟΙ εθελοντές πυροσβέστες έχουν μείνει, και το ρωτάω αυτό επειδή αργά αλλά σταθερά οι διαγραφές εθελοντών είτε δικαιολογημένες είτε αδικαιολόγητες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς προσεγγίζοντας την επίτευξη του ζητούμενου ορισμένων που δεν είναι άλλο από την διάλυση μας.

Θα μου πουν πολλοί ότι είναι δύσκολες εποχές για εθελοντισμό.
Συμφωνώ, άλλωστε και εγώ είμαι ένας από τους χιλιάδες ανέργους, μόνο που προσπαθώ, και σαν εμένα δυστυχώς είναι λίγοι που προσπαθούν .
Οι υπόλοιποι τι κάνουν;
Περιμένουν ΠΑΛΙ από μια μερίδα δέκα – δεκαπέντε ατόμων να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα;
Οι καιροί όντως είναι δύσκολοι, και στο Σώμα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο.
Η αντιπυρική δεν θα αργήσει να έρθει.
Θα φανούν με τον ερχομό της πολλές ελλείψεις.
Αντί να πηγαίνουμε μπροστά, εμείς πάμε ολοταχώς προς τα πίσω σε αντίθεση με κάποιους φορείς οι οποίοι αντρειώνονται στο χώρο της πυρόσβεσης.
Θα επανέλθω γιατί δεν τελειώσαμε εδώ.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.