Αστυνομία – Πυροσβεστικό Σώμα – ΕΚΑΒ – Λιμενικό Σώμα

 

100 – 199 – 166 – 108, τους θυμάστε; ξεχάστε τους… Στη ζωή μας έχει μπει το 112.
Είναι ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης.

 • Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση τους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειαστούν βοήθεια.
 • Σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειαστείτε βοήθεια όπως π.χ. αστυνομίας, πυροσβεστικής, ασθενοφόρου EKAB ή λιμενικού καλέστε το 112.
 • Στην τηλεφωνική σας κλήση θα απαντήσει αμέσως εξειδικευμένο προσωπικό με το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες.
 • H κλήση στο 112 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από τηλεφωνικό θάλαμο ή υπαίθρια τηλεφωνική συσκευή με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη είναι χωρίς χρέωση.
 • Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112 λειτουργεί και στην Ελλάδα για να εξυπηρετεί τους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας.
 • Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή ακόμη κι αν το δικό σας δίκτυο δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορείτε να καλέσετε το 112 αρκεί να υπάρχει κάλυψη από άλλο δίκτυο.
 • Λειτουργεί με κάρτα SIM ή χωρίς κάρτα SIM στο κινητό σας. «Μια Ευρώπη – Ένα νούμερο!»
  Η αυξημένη κινητικότητα των Ευρωπαίων πολιτών δείχνει πόσο σημαντική είναι η χρήση του ενιαίου Πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112. Μπορείτε να το καλέσετε δωρεάν χωρίς κωδικό από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.

  Ο ενιαίος αριθμός έκτακτης ανάγκης γιορτάζει την 22η επέτειο του.
  Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν το 1991 την υιοθέτηση του 112 ως τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης. Ξεκίνησε πριν 22 χρόνια και έχει εξελιχθεί σε μια ευρωπαϊκή πετυχημένη ιστορία: Αντί για περισσότερα από 40 διαφορετικά εθνικά νούμερα έκτακτης ανάγκης, το κέντρο ελέγχου σ’ όλη την Ευρώπη μπορεί να προσεγγιστεί μέσω ενός ενιαίου ευρωπαϊκού αριθμού το 112.
  Όμως, μόνο 6% (2011) των Βρετανών γνωρίζει ότι μπορούν να καλούν το 112 πανευρωπαϊκά, ενώ το μέσος όρος της ΕΕ είναι 26%.

  Ημέρα του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112
  Για τη γνωστοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 στο κοινό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πήρε την πρωτοβουλία να καθιερώσει την 11η Φεβρουαρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα του Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης.

  Για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.