Σεισίχθων 2013 στην Πάτρα

Βαθμολογία

8/4/2013

Την Πέμπτη 04 Απριλίου του 2013 διεξήχθη στο Ρίο της Πάτρας η Άσκηση με την κωδική ονομασία: “Σεισίχθων 2013”.
Σκοπός της άσκησης αυτής είναι η εξάσκηση των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε συμβάντα που είναι συνέπεια της σεισμικής δραστηριότητας.
Το σενάριο προέβλεπε εκδήλωση σεισμού 18 χιλιόμετρα ΒΑ της Πάτρας μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Επακόλουθο αυτού του σεισμού είναι – μεταξύ άλλων – η κατάρρευση δυο κτηρίων στην περιοχή του Ρίου και η εκδήλωση πυρκαγιάς σε ένα από αυτά. Στα εν λόγω κτήρια υπάρχουν συνολικά 4 εγκλωβισμένα άτομα επιφανειακά και εντός αυτών.

Αρχικά γίνεται κατάσβεση της πυρκαγιάς από την έξοδο του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού και στη συνέχεια απεγκλωβισμός των ατόμων. Για τον εντοπισμό των δυο εκ των θυμάτων απαιτείται η χρήση των διασωστικών σκύλων της 6ης ΕΜΑΚ καθώς και τηλεσκοπικής κάμερα και γεοφώνου. Γίνονται δύο διεισδύσεις στο κτήριο, η μια οριζόντια και η άλλη κάθετη και τα θύματα απεγκλωβίζονται.

Ενώ συμβαίνουν αυτά, καραμπόλα προκαλείται στην παρακείμενη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Άτομο που έχει εγκλωβιστεί στο όχημά του είναι αδύνατον να προσεγγιστεί από το δρόμο και το προσεγγίζουν άνδρες με ορειβατικό εξοπλισμό και φορητά διασωστικά εργαλεία.

Το απεγκλωβίζουν, το τοποθετούν σε φορείο και το απομακρύνουν από τη γέφυρα με τη μέθοδο της κεκλιμένης.
Την οργάνωση της άσκησης ανέλαβαν αξιωματικοί της Π.Δ.Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας και υλοποιήθηκε με δυνάμεις από τον 1ο Π.Σ. Πατρών και την 6η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ.


Πατήστε για Μεγέθυνση, Φωτογραφίες & Ρεπορτάζ από τον Μάλλιο Αλέξανδρο για το Fire.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.